CHORROS DEL TANQUE - ARAFO -

Villa de Arafo
- Etnografía. Chorros de Agua -
Dessa vattenstrålar för offentlig tillgång ligger på höger bredd av Barranco de Avingo eller Amance, denna gata är en del av den gamla 'Camino som går till vattnet ', med hänvisning till Arafos huvudvattenförsörjningspunkt.

Tillhandahålls av agareringarna där vattnet från galleriet i Avingo ursprungligen härstammade till senare, under det första kvartalet av det tjugonde århundradet, levereras av galleriet i Los Huecos.

Förekomsten av dessa offentliga vattenstrålar kan dateras från den första tredjedelen av 1800-talet, eftersom de har en direkt koppling till det hydrauliska systemet som levererar vatten till de offentliga tvättarna som genomförts på dessa datum. Vattenstrålarna under dess drift var en plats för möte och förhållande med grannarna medan de väntade på att tur skulle fylla behållarna.

De är för närvarande skyddade och återställda, tack vare BIC-deklarationen med kategorin etnisk webbplats 'El Mill och Lavaderos ' till och med DECREE 41/2006.Chorros del tanque - Arafo -

Offentliga vattenförsörjningsuppsättning, som är en del av den etnografiska uppsättningen som består av rör, kvarn och tvätt.
Kanalerna som tillför denna punkt kommer från vattnet som genererar drivkraften för hjulen i det gamla bruket, som ligger före dem i vattenkretsen.

Det utgörs av ett mamposterarbete som innehåller olika kanaler och översvämningar för drift av dessa jetflygplan.

En övre kanal serverar fyra strålar och häller ut sina vatten till en liten eller nedre tank, där den ackumuleras, för att senare passera till en sista tank, innan den flyttar till tvättstugan.Chorros del tanque - Arafo -

Arafo MUNICIPALITY
AREA Historic Center
ADRESS Eduardo Curbelo Fari Street a
UTM-KORDINATER
X 360,196,96
Och 3.135.835,55Chorros del tanque - Arafo -

BESLUT 41/2006 av den 9 maj, med förklaring av kulturellt intresse, med kategorin etnisk plats 'E Bruk och tvätt ', beläget i Arafo kommun, Teneriffa, avgränsande dess skyddsmiljö.


Descripción Documento Descargar Documento
Situación
Emplazamiento