CASONA DE LA ESQUINA DE LOS CARROS

Villa de Arafo
- Arquitectura Civil y Doméstica. Arquitectura Doméstica Rural -
I slutet av Liberty Avenue är nyckeln till utvecklingen av kommunen Plaza de Los Carros eller Plazuela del Llano, som historiskt sett var ett neurologiskt centrum för Arafo-ekonomin.
I denna kommun, med en stark jordbruksekonomi, var denna plats en enklav för att förverkliga ekonomiska transaktioner. Bilarna från de olika platserna på ön anlände till henne för att fortsätta med lastning och lossning av varor och överlämnade dem till jordbruksproduktionen i Arafo, och anlände detta till resten av önkommunerna. Återstående i det kvarstår hörnförstärkningar i några av byggnaderna för att skydda slagen av bilarna i dem.

Vid denna punkt ligger huset med namnet 'C i hörnet av bilarna '. Byggnaden byggdes i slutet av artonhundratalet eller tidigt nittonhundratalet och är verkställande för arbetet okänt, även om det är känt att det till 1894 ägs av kapten Eleuterio Gonz lez Garc a, där det köps av Tom s de Mesa P rez .

Journalisten Secundino Delgado flyttade med hela familjen till denna adress, eftersom hans fru led av tisis. Det finns inget exakt datum för familjens ankomst till detta hem. I sitt arbete 'Vacaguar ' gör han en beskrivning av det och vad han kan observera från sin balkong. År 1902 arresterades Secundino Delgado och fördes till fängelset i Santa Cruz de Tenerife, även om hans familj fortsatte att bo i huset tills en tid mellan 1902 och 1910 i vilken data visas där huset går till bebos av Jos Lluch och Lluch och hans familj.

Med tiden gick fastigheten upp i tre fastigheter, liksom de intilliggande trädgårdarna, två för bostäder och en för handel på bottenvåningen. Efter att ha använt olika användningsområden över tid kan det senaste vara en livsmedelsbutik på 1950-talet.

Huset köps av Cabil ...Casona de la Esquina de los Carros

Bostäder belägna i sammanflödet av flera gator är ett av de bästa exemplen på civil arkitektur som finns i kommunen. Den består av två olika kroppar av rektangulära växter, hus och en modul för nyare utförande. Detta arrangemang genererar en liten innergård öppen för fruktträdgårdarna. Fäst vid huset, i sin bakre del finns en bifogad konstruktion av en enda anläggning som förmodligen inrymmer köksenheterna, eftersom den fortfarande behåller en del av ugnsstrukturen.

Byggnaden utfördes genom användning av stenväggar, med ashler i hörnen, samlade med spillror, med lera och mindre stenar inuti dem. Fyrvattentaket är tillverkat med vridmoment- och radsystemet och taket med en böjd arabisk kakel, som sträcker sig en av dess kjolar för att täcka kökens bilaga.
I den huvudsakliga rektangulära fasaden finns fyra öppningar, två på övervåningen och två på nedre våningen. Hålen i botten är två dörrar med dubbla blad med rektangulära lager, där vertikaliteten dominerar. De övre öppningarna ger tillgång till en balkong
På huvudfronten finns också en balkong med tre högra fötter och en trappa fäst vid fasaden som ger tillgång till den.
På sidofasaden, Eduardo Curbelo Fari, en gata, finns det två traditionella fönster i byggnadens lilla datering. De upprätthåller vertikal inriktning mellan dem.Casona de la Esquina de los Carros

Arafo MUNICIPALITY

AREA Historic Center

ADRESS Eduardo Curbelo Fari Street a

UTM-KORDINATER

X 360,515,72

Och 3.135.780,37Casona de la Esquina de los Carros

DECREE 158/2006, av den 31 oktober, med förklaring av kulturellt intresse, klassificerat som historisk plats 'La Casa de La Esquina de Los Carros ', beläget i Arafo kommun från Teneriffa och definierar dess skyddsmiljö.


Fari a Pestano, F .: Arafos historia, Arafos stadshus . 2004.

VVAA: Arv från den historiska stadskärnan i staden Arafo, Final Master Project i rehabilitering av byggt arv , CICOP, 2004.

Fari a Pestano, F .: En rundtur i Arafos arkitektoniska och etnografiska arkitektoniska arv: dess tillgångar av kulturellt intresse och andra förslag till öppning .

Rodr guez Delgado, Octavio; Arafos länkar med den Dominikanska klostret Candelaria. hacienda och kapellet i 'la gård för frisarna '. [Blog.octaviordelgado.es]

Cabrera & Febles Arquitectos SL Restaurering av hörnhuset till Calle de los Carros II-fasen. Hon. Island Council of Tenerife.


Descripción Documento Descargar Documento
EMPLAZAMIENTO
SITUACIÓN
PLANOS ALZADOS
PLANOS CUBIERTAS
PLANO ESTADO PREVIO
PLANO PLANTA BAJA
PLANO PLANTA GENERAL
PLANO PLANTA PRIMERA
PLANO PLANTA SEGUNDA
PLANO SECCION CONSTRUCTIVA
DECLARACIÓN DE BIC

ESPACIOS URBANOS
Casona de la Esquina de los Carros Plazoleta de la Cruz del Llano - Cat:Plazas