CASONA DE LA ESQUINA DE LOS CARROS

Villa de Arafo
- Arquitectura Civil y Doméstica. Arquitectura Doméstica Rural -
Liberty Avenuen lopussa avain kunnan kehitykseen on Plaza de Los Carros tai Plazuela del Llano, joka oli historiallisesti Arapon talouden neurologinen keskus.
Tässä kunnassa, jolla on vahva maatalouden talous, tämä paikka oli erillisalue taloudellisten liiketoimien toteuttamiselle. Autot saaren eri paikoista saapuivat hänelle jatkamaan tavaroiden lastaamista ja purkamista, jättäen niiden läpi Arafon maatalouden tuotantoon saapuen tämän muille saaristoalueiden kunnille. Siellä on vielä jäljellä joidenkin rakennusten nurkkavahvikkeita, jotta suojataan niissä olevien autojen lyöminen.

Tässä vaiheessa talo nimeltä 'C sijaitsee '-autojen kulmassa. Teoksen promoottori on rakennettu 1800-luvun lopulla tai yhdeksännentoista vuosisadan alkupuolella, vaikka tiedetään, että vuoteen 1894 saakka sen omisti kapteeni Eleuterio Gonz lez Garc a, josta sen osti Tom s de Mesa P rez. .

Toimittaja Secundino Delgado muutti koko perheensä kanssa tähän osoitteeseen, koska hänen vaimonsa kärsi tisestä. Perheen saapumispäivästä ei ole tarkkaa päivämäärää. Hän kuvaa työssään 'Vacaguar ' sen ja sen, mitä hän voi tarkkailla parvekkeelta. Vuonna 1902 Secundino Delgado pidätettiin ja vietiin Santa Cruz de Teneriffan vankilaan, vaikka hänen perheensä asui talossa jonkin aikaa 1902–1910, jolloin ilmestyy tietoja, joissa talo menee Jos Lluch ja Lluch ja hänen perheensä asuttavat.

Ajan myötä kiinteistö jaettiin kolmeen kiinteistöön, samoin kuin vierekkäiset puutarhat, kaksi asumiseen ja yksi kauppaan pohjakerroksessa. Koska useat käyttötarkoitukset ovat muuttuneet ajan myötä, viimeisin voisi olla ruokakauppa 1950-luvulla.

Talon ostaa Cabil ...Casona de la Esquina de los Carros

Useiden katujen yhtymäkohdassa sijaitseva asunto on yksi kunnan parhaimmista siviiliarkkitehtuurin esimerkkeistä. Se koostuu kahdesta erilaisesta suorakaiteen muotoisesta kasvien rungosta, kotelosta ja moduulista uudempaan toteutukseen. Tämä järjestely luo pienen sisäpihan, joka on avoin hedelmätarhoille. Taloon kiinnitettynä, sen takimmaisessa osassa on liitteenä rakennus yhdestä tehtaasta, jossa todennäköisesti on keittiöyksiköt, koska se säilyttää edelleen osan uunin rakenteesta.

Rakennus toteutettiin kiviseinien avulla, nurkoissa tuhkakupit, kerätty raunioilla, mudalla ja pienemmillä kivillä niiden sisällä. Nelivesiinen katto tehdään vääntömomentti- ja rivijärjestelmällä, ja katto kaarevalla arabialaisella laatalla, joka laajentaa yhden sen hameista peittämään keittiön lisäosan.
Pää suorakaiteen muotoisessa julkisivussa on neljä aukkoa, kaksi yläkerrassa ja kaksi alakerrassa. Pohjan reiät ovat kaksi kaksoisleveä ovia, joissa on suorakulmaiset laakerit, joissa pystysuuntaisuus on vallitseva. Yläaukot antavat pääsyn parvekkeelle
Pääosassa on myös parveke, jossa on kolme oikeaa jalkaa, ja julkisivuun kiinnitetty portaikko, josta pääsee siihen.
Sivujulkisivulla, Eduardo Curbelo Fari -kadulla, on kaksi perinteistä ikkunaa rakennuksen pienestä vuodelta. Ne ylläpitävät pystysuuntaista kohdistusta keskenään.Casona de la Esquina de los Carros

Arafo KUNNALLISUUS

Alueen historiallinen keskus

OSOITE Eduardo Curbelo Fari Street a

UTM koordinoi

X 360,515,72

Ja 3 135 780,37Casona de la Esquina de los Carros

PÄÄTÖS 158/2006, 31. lokakuuta, julistamalla kulttuurin kiinnostavuus, luokiteltu historialliseksi alueeksi 'La Casa de La Esquina de Los Carros ', joka sijaitsee Arafon kunnan alueella Teneriffalta, määrittelemällä sen suojaympäristön.


Fari a Pestano, F .: Arafon historia, Arafon kaupungintalo . 2004.

VVAA: Arafon kaupungin historiallisen keskustan perintö, lopullinen maisteriohjelma rakennetun perinnön kunnostamisessa , CICOP, 2004.

Fari a Pestano, F .: Matka läpi Arafon arkkitehtonisen ja etnografisen arkkitehtuurin perinnön: sen kulttuurin kannalta kiinnostavat varat ja muut avaamista koskevat ehdotukset .

Rodr guez Delgado, Octavio; Arafon yhteydet Dominikaaniseen Candelarian luostariin. hacienda ja kappeli 'la -farmin friareista '. [Blog.octaviordelgado.es]

Cabrera & Febles Arquitectos SL Nurkkitalon restaurointi Calle de los Carros II -vaiheeseen. Hon. Teneriffan saaren neuvosto.


Descripción Documento Descargar Documento
EMPLAZAMIENTO
SITUACIÓN
PLANOS ALZADOS
PLANOS CUBIERTAS
PLANO ESTADO PREVIO
PLANO PLANTA BAJA
PLANO PLANTA GENERAL
PLANO PLANTA PRIMERA
PLANO PLANTA SEGUNDA
PLANO SECCION CONSTRUCTIVA
DECLARACIÓN DE BIC

ESPACIOS URBANOS
Casona de la Esquina de los Carros Plazoleta de la Cruz del Llano - Cat:Plazas