5 1 5

CASA DE LOS NUÑEZ

Villa de Arafo
- Arquitectura Civil y Doméstica. Arquitectura Doméstica Rural -
På 1500-talet var de största familjerna av markägarna redan bosatta på Arafos territorium, vilket är fallet med familjen N ez. Som den viktigaste exponenten för denna familj Juan N ez, som i slutet av erövringen av denna ö, i förväg begär ett land med vatten från våren, ökade den 20 november 1517 med en ny roll. Några år senare gifte sig hennes kusin Catalina N ez med Trist n B ez, infödd av termen Ampurias (Gerona) med vilken hon hade totalt åtta barn och bildade ett av de mäktigaste äktenskapen i dalen.

I detta hus, daterat ungefär i slutet av 1500-talet, bodde Trist n B ez och Catalina N ez troligen, betraktade tillsammans med sina barn, som grundare av kommunen. Hans son Diego N ez, prästman, var den första prästen som bodde i Arafo, född i slutet av 1500-talet, ärvde ett stort antal varor i hela kommunen.

Familjen N ez, som äger en stor mängd mark, uppförde förmodligen denna byggnad som en del av ett stort jordbruksanläggning, där ett torn kan särskiljas som tjänar både till att kontrollera dess egenskaper och för att visualisera möjliga piratintrång i dalen. Byggnaden behåller bifogade element som betecknar detta jordbruksbruk såsom vingårdar, pajeros och grottor som kan användas som vingårdar.

Inbäddat i San Antonio-området var det nödvändigt att lämna sina produkter genom Santiago Cuadrado-gatan till Plazuela del Valle.

Andra berömda karaktärer av betydelse i det lokala livet har också bott där, såsom Fray Anselmo N ez (1883-1911), borgmästare Antonio Juan Rodr Guez Coello (1894-1970) och Vtor Servilio P. Rodrz Guez, först Officiell kroniker av Villa och son p ...


Byggnadskomplex som består av en huvudbyggnad med en rektangulär planlösning och två höjder, täckt med fyra par- och radvatten och böjd kakelbeläggning, till vilken ett fyrkantigt torn med ett platt tak är fäst vid sin nordliga fasad.

I sydväst byggs en vingård med en annan serie byggnader som är typiska för arbetet i fältet.

I norr finns en serie sekundära byggnader som ingick i detta komplex, som bibehåller några av dem sina traditionella tak på två och tre vatten med böjda kakelbeläggningar.

I detta komplex finns det också en serie grottor som kan användas för att lagra produkter.

Huvudbyggnaden utfördes genom användning av stenmurar, med hörnblock, samlade med spillror, med lera och mindre stenar inuti dem.

Tillgången till övervåningen utförs med hjälp av två ytterkroppar, av vilka några inte längre är tillgängliga utom hundarna, som nås via en stentrappa, som fortfarande bevaras, medan den andra bibehålls strukturen, men i ett olyckligt bevarandestillstånd, att kunna komma via trätrappor, i båda fallen är de fästa vid fasaden.

Fastighetens huvudfasad består av åtta öppningar, fem i den nedre delen och tre i den övre, den senare är de som kan behålla sitt äldsta ursprung. Placeringen på fasaden är slumpmässig, vilket indikerar dess möjliga körning på 1500-talet.

Delar av fasaden är dekorativt graverade.

Bredvid nordostfasaden visas en annan uppsättning, av en anläggning, med ett fyra-vattentak, som ger sin form till ingången.Casa de los Nuñez

Arafo MUNICIPALITY

AREA Historic Center

ADRESS N Victor Servilio P rez Street, n 2 och 4

UTM-KORDINATER

X 360,611,01

Och 3.135.924.43


-Fari till Pestano, F .: En resa genom Arafos arkitektoniska och etnografiska arkitektoniska arv: dess tillgångar av kulturellt intresse och andra förslag till öppning.

-Fari till Pestano, F .: Arafos historia, Arafos stadshus. 2004.

-VVAA: Arv från den historiska stadskärnan i staden Arafo, Final Master's Project i rehabilitering av byggt arv, CICOP, 2004.

-Excmo. Arafo stadshus. u201 Guide för turism ' . Den berömda staden Arafo mars 2001.

-Landskap och landskapsarkitektur, regionala guider på Teneriffa. 'D Upptäck Southwest ' . Tenydea, SL oktober 2005.

- Sydöstra kulturföreningen på Teneriffa. ' Guide till tillgångarna i sydväst om Teneriffa (Arafo, Arico, Candelaria, Fasnia, Gimar) ' . Sydöstra kulturföreningen på Teneriffa 1996.

-Excmo. Arafo stadshus. www.arafo.es.

-Octavio Rodr guez Delgado-bloggen. u201 Historia och karaktärer i södra Teneriffa ' . http://blog.octaviordelgado.es/


Descripción Documento Descargar Documento
EMPLAZAMIENTO
SITUACIÓN


5
   Valorar/Comentar
Valoración

5

Comentario Magnifica casona solariega con un torreón mirador datada en el siglo XVI, que debería estar ya catalogada como Patrimonio Histórico de la villa de Arafo, con una categoría integral para su debida conservación.
Autor

Anónimo


ARQUITECTURA CIVIL Y DOMÉSTICA
Casa de los Nuñez Casa del Cura Viejo - Cat:Arquitectura Doméstica Hacienda