5 1 5

CASA DE LOS NUÑEZ

Villa de Arafo
- Arquitectura Civil y Doméstica. Arquitectura Doméstica Rural -
Maanomistajien pääperheet asettuivat 1500-luvulla jo Arafon alueelle, kuten N ez -perheen tapaus. Koska Juan N ez, tämän saaren valloituksen lopussa, pyytäen etukäteen keväällä vedellä varustettua maa-aluetta, oli tämän perheen päävälittäjä, sitä kasvatettiin 20. marraskuuta 1517 uudella näyttelijällä. Muutamaa vuotta myöhemmin serkkunsa Catalina N ez meni naimisiin nimikkeen Ampurias (Gerona) kotoisin olevan Trist n B ezin kanssa, jonka kanssa hänellä oli yhteensä kahdeksan lasta ja jotka muodostivat yhden laakson tehokkaimmista avioliittoista.

Tässä talossa, joka on päivätty noin 1500-luvun lopulla, Trist n B ez ja Catalina N ez asuivat todennäköisesti yhdessä lastensa kanssa kunnan perustajina. Hänen poikansa, papisto Diego N ez, oli ensimmäinen pape, joka asui Arafossa, syntyi 1500-luvun lopulla, ja peri suuren määrän tavaroita koko kunnassa.

N ez-perhe, jolla on suuri määrä maata, pystyi todennäköisesti rakentamaan osana suurta maatalouskompleksia, josta voidaan erottaa torni, joka toimii sekä kiinteistöjen hallitsemiseksi että mahdollisten merirosvojen hyökkäyksien visualisoimiseksi laaksossa. Rakennuksessa on säilytetty liitteenä olevia elementtejä, jotka kuvaavat tätä maatalouden käyttöä, kuten viinitilat, pajerot ja luolat, joita voidaan käyttää varastona.

San Antonion alueella sijaitseva kauppa oli tarpeen viedä tuotteistaan Santiago Cuadrado -kadun kautta Plazuela del Vallelle.

Siellä on asunut myös muita paikallisen elämän kannalta merkittäviä merkkejä, kuten Fray Anselmo N ez (1883-1911), pormestari Antonio Juan Rodr Guez Coello (1894-1970) ja Vtor Servilio P. Rodrz Guez, ensin. Villa ja pojan p ...


Rakennuskompleksi, joka koostuu suorakaiteen muotoisesta päärakennuksesta ja kahdesta korkeudesta, peitettynä neljällä pari- ja rivivedellä ja kaarevalla laattapäällysteellä, jonka pohjoiseen julkisivuun on kiinnitetty litteä kattoinen neliömäinen torni.

Lounaisosassa rakennetaan viinitila rakentamalla toinen rakennussarja, joka on tyypillinen pellojen työskentelylle.

Pohjoisessa on joukko toissijaisia rakennuksia, jotka olivat osa tätä kompleksi, ja joissakin niistä pidettiin perinteisiä kahden ja kolmen vesikaton kaarevia laattapäällysteitä.

Tässä kompleksissa on myös joukko luolia, joita voidaan käyttää tuotteiden varastointiin.

Päärakennus rakennettiin kiviseinien avulla, nurkkakiveillä, kerätyllä raunioilla, mudalla ja pienemmillä kivillä niiden sisällä.

Pääsy yläkerrokseen tapahtuu kahden ulkokappaleen avulla, joista osaa ei enää ole saatavana, paitsi koiriin, joihin pääsee kiviportaikkojen kautta, joka on edelleen säilytetty, kun taas toista ylläpidetään rakenne, mutta onnettomassa säilymistilassa pääsyyn puuportaikkojen läpi, molemmissa tapauksissa ne on kiinnitetty julkisivuun.

Kiinteistön pääjulkisivut koostuvat kahdeksasta aukosta, viidestä alaosassa ja kolmesta yläosasta, joista jälkimmäiset pystyvät säilyttämään vanhimman alkuperänsä. Sen sijoittaminen julkisivulle on satunnainen, mikä tarkoittaa sen mahdollista toteutusta 1500-luvulla.

Julkisivun osat on koristeltu kaiverrettu.

Koillisjulkisivun vieressä ilmestyy toinen kasvijoukko, jossa on neljä vesikattoa, joka antaa muodonsa sisäänkäynnille.Casa de los Nuñez

Arafo KUNNALLISUUS

Alueen historiallinen keskus

OSOITE N Victor Servilio P rez Street, n 2 ja 4

UTM koordinoi

X 360,611,01

Ja 3 135 924,43


-Fari Pestanoon, F .: Matka läpi Arafon arkkitehtonisen ja etnografisen arkkitehtonisen perinnön: kulttuurin kannalta kiinnostavat varat ja muut avaamista koskevat ehdotukset.

-Fari Pestanoon, F .: Arafon historia, Arafon kaupungintalo. 2004.

-VVAA: Arafon kaupungin historiallisen keskustan perintö, lopullinen maisteriohjelma rakennetun perinnön kunnostamisessa, CICOP, 2004.

-Excmo. Arafon kaupungintalo. u201 Matkailuopas ' . Maineikas Arafon kaupunki maaliskuussa 2001.

-Maisemat ja maisemanhoito, Teneriffan alueoppaat. 'D Tutustu lounaaseen ' . Tenydea, SL, lokakuu 2005.

- Teneriffan eteläisen itäisen kulttuurin yhdistys. 'Gu a Teneriffan lounaisosuuden (Arafo, Arico, Candelaria, Fasnia, Gimar) varoista . Teneriffan kaakkois-kulttuuriliitto 1996.

-Excmo. Arafon kaupungintalo. www.arafo.es.

-Octavio Rodr guez Delgado -blogi. u201 Teneriffan eteläosan historia ja hahmot ' . http://blog.octaviordelgado.es/


Descripción Documento Descargar Documento
EMPLAZAMIENTO
SITUACIÓN


5
   Valorar/Comentar
Valoración

5

Comentario Magnifica casona solariega con un torreón mirador datada en el siglo XVI, que debería estar ya catalogada como Patrimonio Histórico de la villa de Arafo, con una categoría integral para su debida conservación.
Autor

Anónimo


ARQUITECTURA CIVIL Y DOMÉSTICA
Casa de los Nuñez Casa del Cura Viejo - Cat:Arquitectura Doméstica Hacienda