CASA DE MARCELINO BATISTA

Villa de Arafo
- Arquitectura Civil y Doméstica. Arquitectura Doméstica Urbana -
Denna byggnad ligger i den historiska Isabel II-gatan, för närvarande kallad La Libertad, vars ursprung på stigen motsvarar en gammal ursprunglig transhumant väg som ansluter till toppmötet och kusten i G Mar-dalen.

Denna gata förbinder Plaza de San Juan Degollado med den gamla Plazuela del Llano, och genom den kom mycket av det offentliga och ekonomiska livet i Arafo som kör i båda riktningarna bilarna som kommunicerade denna befolkning med resten av regionerna i ön I det under det nittonde och tjugonde århundradet uppfördes nya byggnader som innehöll offentliga funktioner (kasinon, stadshus ...) som samexisterade med de historiska byggnaderna tillägnad de jordbruksföretag som finns i kommunen.

Detta hus började byggas 1858 och betalade till stor del för pengarna från handeln med Latinamerika. Marcelino Batista (han var byggare och initial ägare av gården, senare och med tiden fortsatte han med olika användningsområden, till exempel skola, rådhus och valhögskolan.Casa de Marcelino Batista

Två våningar rektangulärt hus, som i området för huvudfasaden, norrfasaden, är trapesformat för att anpassa sig till landets orografi, medan det i dess västfasad i princip är rektangulärt.

Husets främre front kännetecknas av att de två höjderna markeras både i huvudmodulen och i bilagan till vänster om symmetriaxeln, vilket lämnar denna lilla modul, ett gångbart lock som du kan komma åt till bottenvåningen i huvudmodulen.

På nordfasaden kan vi observera åtta öppningar, med en regelbunden placering, som ger oss fyra öppningar på bottenvåningen och fyra på övervåningen, alla dessa öppningar är färdiga med snidade stenramar. På västfasaden hittar vi tre öppna öppningar två på gatugolvet och en på övervåningen.

De öppna ytorna på översta våningen i främre framsidan är dörrfönster, med tre vikbara dörrar, som ger tillgång till en liten balkong.

Trä snickeri är av ett enkelt verk utan dekoration, medan metall snickeri, belägen på balkongerna, är dekorerad med blommotiv.Casa de Marcelino Batista

Arafo MUNICIPALITY

AREA Historic Center

ADRESS N La Libertad Street 1 och 3, hörnet Reyes de Espa Avenue

UTM-KORDINATER

X 360,895,98

Och 3.135.671,51


-Fari till Pestano, F .: Arafos historia, Arafos stadshus. 2004.

-VVAA: Arv från den historiska stadskärnan i staden Arafo, Final Master's Project i rehabilitering av byggt arv, CICOP, 2004.

-Excmo. Arafo stadshus. u201 Guide för turism '. Den berömda staden Arafo mars 2001

-Excmo. Arafo stadshus. www.arafo.es.

-Octavio Rodr guez Delgado-bloggen. u201 Historia och karaktärer i södra Teneriffa '. http://blog.octaviordelgado.es/


Descripción Documento Descargar Documento
EMPLAZAMIENTO
SITUACIÓN