CASA DE MARCELINO BATISTA

Villa de Arafo
- Arquitectura Civil y Doméstica. Arquitectura Doméstica Urbana -
Tämä rakennus sijaitsee historiallisella Isabel II -kadulla, nykyisen nimeltään La Libertad, jonka alkuperä polulla vastaa muinaista alkuperäiskansojen siirtymätietä, joka liittyy huippukokoukseen ja G Mar -laakson rannikolle.

Tämä katu yhdistää Plaza de San Juan Degolondon vanhaan Plazuela del Llanoon, ja sen kautta tuli suuri osa Arafon julkisesta ja taloudellisesta elämästä kulkemalla molemmissa suunnissa autoja, jotka viestivät väestöä muiden alueiden kanssa. saari Siihen rakennettiin yhdeksännentoista ja kahdennenkymmenennen vuosisadan aikana uusia rakennuksia, joissa oli julkisia toimintoja (kasinot, kaupungintalo ...) ja jotka toimivat rinnakkain historiallisten rakennusten kanssa, jotka oli tarkoitettu kunnassa tällä hetkellä sijaitseville maatiloille.

Talo alkoi rakentaa vuonna 1858, ja se maksettiin suurelta osin kaupasta Latinalaisen Amerikan kanssa. Marcelino Batista (hän oli tilan rakentaja ja alkuperäinen omistaja, myöhemmin ja ajan myötä hänellä oli edelleen erilaisia käyttötarkoituksia, kuten koulu, kaupungintalo ja vaalikorkeakoulu.Casa de Marcelino Batista

Kaksikerroksinen suorakaiteen muotoinen talo, joka pääjulkisivun pohjoisjulkisivulla on puolisuunnikkaan muotoinen mukautumaan maan orientaatioon, kun taas länsimaisessa julkisivussaan se on periaatteessa suorakaiteen muotoinen.

Talon pää etuosaan on ominaista merkitsemällä kaksi korkeutta sekä päämoduulissa että lisäyksessä, joka on symmetria-akselin vasemmalla puolella, jättäen tämän pienen moduulin, kävelykelpoisen kannen, jolla pääset käsiksi päämoduulin pohjakerrokseen.

Pohjoisessa julkisivussa näemme kahdeksan aukkoa säännöllisellä sijoittelulla, joka antaa meille neljä aukkoa pohjakerroksessa ja neljä yläkerrassa. Kaikki nämä aukot on viimeistelty veistetyillä kivirunkoilla. Lännen julkisivusta löytyy kolme avointa aukkoa kaksi katutasossa ja yksi yläkerrassa.

Pääeton ylimmän kerroksen aukot ovat ovi-ikkunat, joissa on kolme taitto-ovea, joista pääsee pienelle parvekkeelle.

Puuseppä on yksinkertainen työ, ilman koristelua, ja parvekkeilla sijaitseva metallityö on koristeltu kukkakuvioin.Casa de Marcelino Batista

Arafo KUNNALLISUUS

Alueen historiallinen keskus

OSOITE N La Libertad Street 1 ja 3, nurkka Reyes de Espa Avenue

UTM koordinoi

X 360,895,98

Ja 3 135 671,51


-Fari Pestanolle, F .: Arafon historia, Arafon kaupungintalo. 2004.

-VVAA: Arafon kaupungin historiallisen keskustan perintö, lopullinen maisteriohjelma rakennetun perinnön kunnostamisessa, CICOP, 2004.

-Excmo. Arafon kaupungintalo. u201 Matkailuopas '. Maineikas Arafon kaupunki maaliskuussa 2001

-Excmo. Arafon kaupungintalo. www.arafo.es.

-Octavio Rodr guez Delgado -blogi. u201 Teneriffan eteläosan historia ja hahmot '. http://blog.octaviordelgado.es/


Descripción Documento Descargar Documento
EMPLAZAMIENTO
SITUACIÓN