CAPILLA DEL SEÑOR DEL PINO

Villa de Arafo
- Arquitectura Religiosa. Capillas -
Det hade sitt ursprung i en gammal Golgata, byggd på basen av en gammal tall, där en liten bild av den korsfäste placerades, 'Se eller del Pino '. Därefter byggdes kapellet, som innehöll botten av trädstammen som ger det sitt namn, liksom Golgata och Herrens bild. Det är anslutet till stadens första kyrkogård och ligger vid stadens ingång, och fungerade som en väntplats för alla religiösa, civila och militära myndigheter, såväl som hängivna bilder som har besökt den under de senaste två århundradena.

Den första var 'Pino av Se eller ', den enda växtsymbolen för Arafo. Detta träd existerar redan när vulkanutbrottet 1705 inträffade, vilket förändrade stadens konfiguration.
Sedan kom 'alvario del Pino '. Byggt vid basen av den gamla Pine, är det troligt att dess ursprung måste sökas i skapandet av församlingen, 1795, eftersom det var en vanlig regel att en prövning fanns i utkanten av varje stad, som skulle tjäna som viloplats i V till Crucis of Holy Week.

Senare kom 'Se eller del Pino '. Den muntliga traditionen hänvisar till att omkring 1875-1880 Don
Jos Garc a, en lokal bonde, hittade en liten bild av den korsfäste, mycket gammal och grovt ristad och hans fru, Marta Batista, övertygade honom att placera den på den lokala Golgata, som den mest anständiga plats som möjligt och Han placerade den i hålen i den vackra gamla tallen. Det finns emellertid en annan teori om hans utseende, enligt vilken det var fru Bibiana, granne till ovannämnda Don Jos Garc a, som hittade bilden av korsfästet på Cuesta del Pino, när han återvände hem med en last av hirs till huvudet, och det var hon som placerade den på stammen till det gamla trädet.
Sanningen är att människor till en början gick igenom platsen förvånad och missad, men sedan väckte i dem en känsla av respekt och vördnad. Således är den största av ...Capilla del Señor del Pino

Rektangulärt kapell med höjd med en enda öppningsöppning. Den mest unika funktionen i konstruktionen är öppningen i dess tak lutande till två böjda kakelvatten för utgången av tall genom den. Tillgångsdörren är rektangulär med en nedsänkt båge, med två vikbara blad och två fasta väggar med räcken.Capilla del Señor del Pino

Arafo MUNICIPALITY
AREA Historic Center
ADRESS Mario Marrero Fari Street a

UTM-KORDINATER

X 361.240.24
Och 3.135.745,63


Rodr Guez Delgado, Octavio . 'rafo Religious Story '. Den berömda staden Arafo 1995.

Fari a Pestano, F .: Arafos historia, Arafos stadshus. 2004.

VV AA : Arv från den historiska stadskärnan i staden Arafo, Final Master's Project i rehabilitering av byggt arv, CICOP, 2004.

Fari a Pestano, F .: Berättelsen om Arafo genom dess borgmästare, 1798-1998. Arafo kommunfullmäktige, Cabildo de Tenerife, centrum för den kanariska populära kulturen. 1998.


Descripción Documento Descargar Documento
Situación
Emplazamiento

ESPACIOS URBANOS
Capilla del Señor del Pino Calle Mario Marrero Fariña - Cat:Calles