CAPILLA DE LA CRUZ

Villa de Arafo
- Arquitectura Religiosa. Capillas -
Chapel of La Cruz Beläget i grannskapet med samma namn eller 'Aserradero ', byggdes det av privat initiativ och finansierades av Mr. Tom s P rez Bencomo y Arrosa (1817-1890). Det välsignades 1871 av prästen Claudio Marrero Delgado.
Dess grundare förde från Villa de La Orotava de vördade bilderna i kapellet. Han begärde också upphörandet av kapellet för det tidigare församlingsorganet den 10 maj 1882, godkännande av denna begäran, levererad den 30: e samma månad. Därefter finns det inget exakt datum, detta organ försvinner från kapellet utan att veta vad hans öde har varit.
Kapellet, även om det var privatägt, behöll alltid sitt offentliga bruk, eftersom ägarna årligen organiserade korsfesten, vilket gjorde det klart i sin vilja D. Tom s P rez Bencomo, för att fira denna helgdag har detta varit upprätthålls fram till idag, även om endast den religiösa handlingen upprätthålls.
I början av åttiotalet förberedde byrådet torget La Cruz, från vilket Romer de San Agust n.Capilla de la Cruz

Huvudbyggnaden är av en rektangulär plan av en enda höjd, gjord med sten- och lerväggar som täckte huvudskivan med ett förbud. Den har en fyrkantig frontdel som toppas av en triangulär front n. Den huvudsakliga tillgången till kapellet är en halvcirkelformad båge gjord av sten, med en dörr med två hopfällbara träblad. I den övre delen av bågen av halvpunkten finns en sköld med ett kors inskriven i en ellips och toppad med en krona. Fäst vid kapellet finns en bifogad byggnad med två våningar, med platt tak och yttre trappuppgång.Capilla de la Cruz

Arafo MUNICIPALITY
AREA Historic Center
ADRESS La Cruz Street

UTM-KORDINATER
X 360,441,08
Och 3.135.518,66Capilla de la Cruz

Rodr Guez Delgado, Octavio. 'rafo Religious Story '. Den berömda staden Arafo 1995.

Fari a Pestano, F .: Arafos historia, Arafos stadshus. 2004.

VV AA : Arv från den historiska stadskärnan i staden Arafo, Final Master's Project i rehabilitering av byggt arv, CICOP, 2004.

Fari a Pestano, F .: Berättelsen om Arafo genom dess borgmästare, 1798-1998. Arafo kommunfullmäktige, Cabildo de Tenerife, centrum för den kanariska populära kulturen. 1998.


Descripción Documento Descargar Documento
Situación
Emplazamiento

No existe/n Bien/es Relacionado/s