CALLE DE SOSA Nº 1

Villa de Arafo
- Arquitectura Civil y Doméstica. Arquitectura Doméstica Urbana -
Denna byggnad som antagligen uppfördes i mitten av nittonhundratalet har sin åtkomst genom Sosa-gatan, men den visar sin huvudfasad till den historiska Isabel II-gatan, för närvarande kallad La Libertad, vars väggen motsvarar en forntida aboriginal transhumant väg att till toppmötet och kusten av G-sjön.
Denna gata förbinder Plaza de San Juan Degollado med den gamla Plazuela del Llano, och genom den kom mycket av det offentliga och ekonomiska livet i Arafo som kör i båda riktningarna bilarna som kommunicerade denna befolkning med resten av regionerna i ön I det under det nittonde och tjugonde århundradet uppfördes nya byggnader som innehöll offentliga funktioner (kasinon, stadshus ...) som samexisterade med de historiska byggnaderna tillägnad de jordbruksföretag som finns i kommunen.Calle de Sosa nº 1

Bostäder byggda efter landets orografi och i en tvåvägskorsning, som visar två av de fyra fasaderna på konstruktionen.
Anläggningen är rektangulär med bilagor på baksidan av fastigheten, med utsikt över Sosa Street, som är den plats där den nås genom en modul med en våning med ett platt tak.
Fasaden på Libertad Street har en trapesformad form med sex öppningar, som bibehåller både sin nivå både vertikalt och horisontellt, vilket ger oss en ordnad och ren front, vilket sparar förändringen av ett fönster på lägre nivå, med en Fönster möjligen för bättre användning av det inre utrymmet.
Fasaden på Sosa Street presenteras med ett steg, där husets huvudmodul visas med två höjder, och den sekundära modulen, som nås, med en enda våning.
Snickaren är tillverkad, i fönstren på övervåningen av guillotinplåtar med åtta glasskivor separerade med pinnar, med de i Liberty Street en träfönster och Sosa Street en av murbruk av större storlek.
De nedre fönstren är dubbelblinda ark bildade av ramar med fönsterluckor i vart och ett av arken, och på dessa ett fast glas med pinnar.
Taket är plant med en murbruk och en rak fönsterbräda som löper hela takets omkrets.Calle de Sosa nº 1

Arafo MUNICIPALITY

AREA Historic Center

ADRESS Sosa Street n 1

UTM-KORDINATER

X 360,792,57

Och 3.135.702,68Calle de Sosa nº 1

VV AA : Arv från den historiska stadskärnan i staden Arafo , Final Master's Project i rehabilitering av byggt arv, CICOP, 2004.

Fari a Pestano, F : Arafos historia, Arafos stadshus. 2004.


Descripción Documento Descargar Documento
SITUACIÓN
EMPLAZAMIENTO

ESPACIOS URBANOS
Calle de Sosa nº 1 Calle La Libertad - Cat:Calles