CALLE DE LA CRUZ DEL VALLE, 1

Villa de Arafo
- Arquitectura Civil y Doméstica. Arquitectura Doméstica Urbana -
Denna byggnad, belägen i Cruz del Valle-gatan, i området känt som Cruz del Valle, tillhörde familjen till Dr. Garc a-Talavera Casa som, adopterad son till staden, är kopplad till vägen som a till Villa med vulkan n.

I detta område växer Arafo från landsbygdsbyggnader och tomter i slutet av 1800-talet och början av 1900-talet, tomter som, tillägnad jordbruk, har blivit inbäddade med nya byggnader av stadskarakter.

Denna konstruktion med stor dekorativ överflöd på fasaden tillhör den kanariska modernismen, som börjar omkring 1860 och slutar med början av det spanska inbördeskriget.Calle de La Cruz del Valle, 1

Bostad av en unik anläggning, i huvudfasaden, och två i ryggen när de anpassas till landets orografi, med en L-form som öppnar norrut till en inre uteplats. Huvudfronten består av fem öppningar, tre fönster och två dörrar inramade med en cementmurbylgjutning, med ett stort överflöd av blommotiv. Fastigheten har ett plant tak som är toppat med en parapet dekorerad med rika skulpturer och vaser i hörnen.Calle de La Cruz del Valle, 1

KOMMUN: Arafo

OMRÅDE: Historiskt centrum

ADRESS: Street of La Cruz del Valle, 1

UTM-KORDINATER

X 360,988,37

Och 3.135.476,76Calle de La Cruz del Valle, 1

-Fari till Pestano, F .: Arafos historia, Arafos stadshus. 2004.

-VVAA: Arv från den historiska stadskärnan i staden Arafo, Final Master's Project i rehabilitering av byggt arv, CICOP, 2004.

-Excmo. Arafo stadshus. u201 Guide för turism ' . Den berömda staden Arafo mars 2001

-Excmo. Arafo stadshus. www.arafo.es.

-Octavio Rodr guez Delgado-bloggen. u201 Historia och karaktärer i södra Teneriffa '. http://blog.octaviordelgado.es/


Descripción Documento Descargar Documento
Situación
Emplazamiento

No existe/n Bien/es Relacionado/s