CALLE REVERENDO PÁRROCO D VICENTE JORGE DORTA, Nº 15

Villa de Arafo
- Arquitectura Civil y Doméstica. Arquitectura Doméstica Urbana -
Denna byggnad belägen i omgivningen på den nuvarande Plaza de San Juan Degollado, vars ursprungliga bosättning historiskt beror på förflyttningen av Arafos befolkning efter utbrottet 1705 av vulkanen Arenas till detta område, där den låg den primitiva hermitage tillägnad San Juan Bautista Degollado, som uppfördes mellan 1672 och 1690, för att senare förklaras som en församling i slutet av 1600-talet och vara början på den civila segregeringen av Candelaria. Gruppera i den nuvarande miljön kommunens största civila byggnader.
I det här huset byggdes det i början av 1900-talet, bodde D. Florent n Castro D az (1865-1968), föddes i La measure (G imar), gifte sig och bosatte sig i Arafo, där han stod ut som bonde-exportör och ockuperade positionen som första vice borgmästare under republiken, i kraft av vilken han agerar vid flera tillfällen som oavsiktlig borgmästare, därefter utnämnd till ledamot i den kommunala ledningskommissionen och suppleant till generaldirektör.Calle Reverendo Párroco D Vicente Jorge Dorta, nº 15

Boende med ett L-golv som gömmer en anlagd innergård inuti. Huvudfronten har två höjder med ett symmetriskt arrangemang med balkong i centrum av fasaden, vilket ger större vikt för helheten.
Fasaden kan delas in i tre moduler, där två sidomoduler på huvudfronten sticker ut med dekorativa pilaster. Fronten har tio öppningar, fem per våning. Den har en stor dörr för åtkomst till fordon och två mindre på nedre våningen, alla med två svängande blad, samt två fönster med svängande löv. På övervåningen finns fyra fönster och en dörr som ger tillgång till balkongen.
Snickaren består av rektangulära och fyrkantiga ramar med lättnadsdekoration.
Gesimsen markerar separationen mellan det första, det andra och det platta taket som täcker hela aggregatet.Calle Reverendo Párroco D Vicente Jorge Dorta, nº 15

Arafo MUNICIPALITY

Historiska centrum

ADRESS Calle Reverendo P rroco D. Vicente Jorge Dorta, 15 (San Juan Degollado Street, 15)

UTM-KORDINATER

X 360,982,85

Och 3.135.656,30


-Fari till Pestano, F .: Arafos historia, Arafos stadshus. 2004.

-VVAA: Arv från den historiska stadskärnan i staden Arafo, Final Master's Project i rehabilitering av byggt arv, CICOP, 2004.

-Excmo. Arafo stadshus. u201 Guide för turism ' . Den berömda staden Arafo mars 2001

-Excmo. Arafo stadshus. www.arafo.es.

-Octavio Rodr guez Delgado-bloggen. u201 Historia och karaktärer i södra Teneriffa '. http://blog.octaviordelgado.es/


Descripción Documento Descargar Documento
EMPLAZAMIENTO
SITUACIÓN

No existe/n Bien/es Relacionado/s