CALLE PLAZA DE JUAN DEGOLLADO Nº 1

Villa de Arafo
- Arquitectura Civil y Doméstica. Arquitectura Doméstica Urbana -
Denna byggnad belägen i omgivningen på den nuvarande Plaza de San Juan Degollado, vars ursprungliga bosättning historiskt beror på förflyttningen av Arafos befolkning efter utbrottet 1705 av vulkanen Arenas till detta område, där den låg den primitiva hermitage tillägnad San Juan Bautista Degollado, som uppfördes mellan 1672 och 1690, för att senare förklaras som en församling i slutet av 1600-talet och vara början på den civila segregeringen av Candelaria. Gruppera i den nuvarande miljön kommunens största civila byggnader.

I den föddes prästen D. Claudio Marrero Delgado, (1831-1895), som var präst i San Juan Degollado-kyrkan i tre olika perioder, samt Mr. Ar stides Ferrer Garc a (1911-1992).Calle Plaza de Juan Degollado nº 1

Hölje mellan medianer med två höjder och rektangulär växt, med täckning av tre-rad och rad vattenskydd och gjorda med arabiska plattor. Fasaden har en trapesformad form för att anpassa sig till landets orografi.

Huvudfronten är utformad av fem öppningar, tre på nedre våningen och två på övre våningen, vilket ger upphov till en ordnad fasad med åtkomstdörren till bostaden rullad till vänster om den vertikala axeln.

Snickeri, även om det inte har ett överdrivet dekorationsarbete, om det har ett spel med ramarna, för att ge en symmetri till uppsättningen, leker med fyrkantiga och rektangulära rutor, placerade både horisontellt och vertikalt.Calle Plaza de Juan Degollado nº 1

Arafo MUNICIPALITY

AREA Historic Center

ADRESS N Plaza de Juan Degollado Street 1 (Old Plaza de Jos Antonio Street)

UTM-KORDINATER

X 360,938,56

Och 3.135.653.02


-Fari till Pestano, F .: Arafos historia, Arafos stadshus. 2004.

-VVAA: Arv från den historiska stadskärnan i staden Arafo, Final Master's Project i rehabilitering av byggt arv , CICOP, 2004.

-Excmo. Arafo stadshus. u201 Guide för turism '. Den berömda staden Arafo mars 2001

-Excmo. Arafo stadshus. www.arafo.es.

-Octavio Rodr guez Delgado-bloggen. ' Historik och karaktärer i södra Teneriffa '. http://blog.octaviordelgado.es/


Descripción Documento Descargar Documento
EMPLAZAMIENTO
SITUACIÓN

No existe/n Bien/es Relacionado/s