CALLE MARIO MARRERO FARIÑA

Villa de Arafo
- Espacios Urbanos. Calles -
Gatan till Mario Marreo Fari som konfigurerades på den historiska aboriginala transhumanta vägen som ansluter till toppmötet och kusten i G Mar-dalen. Detta har anknytning till den gamla Golgata som ligger vid basen av hundraårspenen och idag husar kapellet för Lord of the Pine, som uppfördes under 1800-talet med Plaza de San Juan Degollado.

Pinen som är i början av gatan gav sitt namn, fram till slutet av förra seklet, till den huvudsakliga åtkomstgatan till centrum, som var känd som 'Calle del Pino ' tills 1897 fick den namn på 'Calle greve av Belascoa n ', tillägnad Don Juan Garc en del Castillo 'III greve av Belascoa n ', infödd i denna stad, för hans ansträngningar för att förbinda denna stad med länken från söder, på höjden av La Hidalga. Sedan 1995 får det namnet 'Calle Mario Marrero Fari till ', för att hedra den prestigefyllda musiker som regisserade Musikbandet 'Nivaria ' i 47 år.

På gatan finns La Capilla del Pino och Auditorium.Calle Mario Marrero Fariña

Gatan till Mario Marreo Fari som konfigurerades på den historiska aboriginala transhumanta vägen som ansluter till toppmötet och kusten i G Mar-dalen. Detta har anknytning till den gamla Golgata som ligger vid basen av hundraårspenen och idag husar kapellet för Lord of the Pine, som uppfördes under 1800-talet med Plaza de San Juan Degollado.Calle Mario Marrero Fariña

KOMMUN: Arafo

OMRÅDE: Mario Marreo Fari gata a.

UTM-KORDINATER:

X: 361,131,37

Y: 3,135,746,30Calle Mario Marrero Fariña

-Fari till Pestano, F och Gigante Carballo, F (2006). Anteckningar om utvecklingen av stadslandskapet i Arafo. Program för skyddsfestivalen för Villa de Arafo.

-VV AA (1996). Resursguide för sydöstra Teneriffa. Sydöstra kulturföreningen på Teneriffa. Santa Cruz de Tenerife.

-Fari till Pestano, F .: En resa genom Arafos arkitektoniska och etnografiska arkitektoniska arv: dess tillgångar av kulturellt intresse och andra förslag till öppning.

-Fari till Pestano, F .: Arafos historia, Arafos stadshus. 2004.

-VV AA: Arv från den historiska stadskärnan i staden Arafo, Final Master's Project i rehabilitering av byggt arv, CICOP, 2004.

-Excmo. Arafo stadshus. u201 Guide för turism '. Den berömda staden Arafo mars 2001

-Landskap och landskapsarkitektur, regionala guider på Teneriffa. 'D Upptäck Southwest '. Tenydea, SL oktober 2005.

-Excmo. Arafo stadshus. www.arafo.es.


Descripción Documento Descargar Documento
Emplazamiento