CALLE MÚSICOS DE ARAFO, Nº18

Villa de Arafo
- Arquitectura Civil y Doméstica. Arquitectura Doméstica Urbana -
Denna byggnad inbäddat i Calle Musicos de Arafo, omges på vägen till det historiska området som kallas Cruz del Valle och är kopplat till vägen som ansluter sig till Villa med vulkanen.

Den här egenskapen är ett tydligt exempel på landsbygdsbyggnader som har renoverats, i Arafos tillväxt i slutet av nittonhundratalet där tomter avsedda för jordbruk, inbegrips med nya byggnader av stadskarakter.

Detta hus byggdes mellan slutet av 1800-talet och början av 1900-talet, med herr Jos Guillermo Fari a Gil som nuvarande ägare.Calle Músicos de Arafo, nº18

Horisontellt envåningshus med efterföljande tillägg på husets innergård.

Husets främre framsida är något trapesformad för att anpassa sig till landets orografi. Fasaden slutar i en parapet som döljer ett tak med två vattn med arabisk kakel.

Framsidan av huset har tre perfekt symmetriska öppningar och upprätthåller inriktningen på fasaden. I mitten finns en dubbelbladdörr och på sidorna av det finns två fönster med dubbla blad och glaserade guillotinramar.

Snickeri är av enkel fakturering med rektangulära ramar med den vertikala axeln mycket större än den horisontella, i fallet med dörrarna, och fönstren har en horisontell panel och fönster av skärp.Calle Músicos de Arafo, nº18

Arafo MUNICIPALITY

AREA Historic Center

ADRESS Calle M sicos de Arafo, n 18

UTM-KORDINATER

X 360,970,62

Och 3.135.578,91


-Fari till Pestano, F .: Arafos historia, Arafos stadshus. 2004.

-VVAA: Arv från den historiska stadskärnan i staden Arafo, Final Master's Project i rehabilitering av byggt arv , CICOP, 2004.

-Excmo. Arafo stadshus. u201 Guide för turism ' . Den berömda staden Arafo mars 2001

-Excmo. Arafo stadshus. www.arafo.es.

-Octavio Rodr guez Delgado-bloggen. u201 Historia och karaktärer i södra Teneriffa ' . http://blog.octaviordelgado.es/


Descripción Documento Descargar Documento
EMPLAZAMIENTO
SITUACIÓN

No existe/n Bien/es Relacionado/s