CALLE LA LIBERTAD Nº 38 Y 40

Villa de Arafo
- Arquitectura Civil y Doméstica. Arquitectura Doméstica Urbana -
Huset kan analyseras, men det förstås inte om det inte studeras tillsammans med den bifogade byggnaden och gatans betydelse. Det är förmodligen daterat i början av 1900-talet. Denna byggnad ligger i den historiska Isabel II-gatan, för närvarande kallad La Libertad, vars ursprung på stigen motsvarar en gammal ursprunglig transhumant väg som ansluter till toppmötet och kusten i G Mar-dalen.

Denna gata förbinder Plaza de San Juan Degollado med den gamla Plazuela del Llano, och genom den kom mycket av det offentliga och ekonomiska livet i Arafo som kör i båda riktningarna bilarna som kommunicerade denna befolkning med resten av regionerna i ön I det under det nittonde och tjugonde århundradet uppfördes nya byggnader som inrymde offentliga funktioner (kasinon, rådhus, etc.) som samexisterade med de historiska byggnaderna tillägnad de jordbruksföretag som finns i kommunen.Calle La Libertad nº 38 y 40

För närvarande har fastigheten en L-formad anläggning (hela måste analyseras med det bifogade huset för att förstå vikten, konfigurationen och de ursprungliga funktionerna), där huvudfasaden kommunicerar direkt med gatan La Libertad. Den är utvecklad på två våningar, som är dess förskjutna framstycke, gjord av sten- och lerväggar, platt tak och trä snickeri. Öppningarna är ordnade men med en viss logisk ordning.Calle La Libertad nº 38 y 40

KOMMUN: Arafo

OMRÅDE: Calle La Libertad n 38 och 40 (Old General Franco Street)

UTM-KORDINATER:

X: 360,678,63

Y: 3,135,726,69Calle La Libertad nº 38 y 40

-Fari till Pestano, F .: En resa genom Arafos arkitektoniska och etnografiska arkitektoniska arv: dess tillgångar av kulturellt intresse och andra förslag till öppning.

-Fari till Pestano, F .: Arafos historia, Arafos stadshus. 2004.

-VV AA: Arv från den historiska stadskärnan i staden Arafo, Final Master's Project i rehabilitering av byggt arv, CICOP, 2004.

-Excmo. Arafo stadshus. www.arafo.es


Descripción Documento Descargar Documento
Emplazamiento
Situacion