CALLE LA LIBERTAD Nº 37 Y 39

Villa de Arafo
- Arquitectura Civil y Doméstica. Arquitectura Doméstica Urbana -
Denna byggnad med urbana karaktär måste ha byggts i mitten av 1800-talet och visade sin fasad till en blomstrande stadsmiljö som den historiska gatan Isabel II, för närvarande kallad La Libertad, vars layoutlinjer motsvarar en gammal Aboriginal transhumant väg som a till toppen och kusten i G Mar-dalen.
Denna gata förbinder Plaza de San Juan Degollado med den gamla Plazuela del Llano, och genom den kom mycket av det offentliga och ekonomiska livet i Arafo som kör i båda riktningarna bilarna som kommunicerade denna befolkning med resten av regionerna i ön I det under det nittonde och tjugonde århundradet uppfördes nya byggnader som innehöll offentliga funktioner (kasinon, stadshus ...) som samexisterade med de historiska byggnaderna tillägnad de jordbruksföretag som finns i kommunen.Calle La Libertad nº 37 y 39

Hus som är gjorda mellan medianer, rektangulära, med två höjder och anpassade till områdets orografi, vilket gör att det har en trapesformad fasad.
Fastigheten har i ryggen ett antal bilagor efter den ursprungliga konstruktionen.
Husets främre front har fem öppningar, tre i botten och två i toppen, placerade asymmetriskt, vilket ger helheten ett smutsigt utseende.
De nedre luckorna är tre åtkomstdörrar till huset med olika egenskaper mellan dem.
Övergolvens fönster har liknande egenskaper med en trätabell med svängande träblad, där en av ramarna har ersatts av en fönsterlucka som ingår i vart och ett av bladen. Överlägset finns det ett fast glas separerat med pinnar, med en yttre gjutning av uppsättningen av trä dekorerad med kurvor och mot kurvor.
Uppsättningen är toppad med ett plant tak gömt bakom en fabriksskalning med en cementmurbruk, rakt som går längs hela framsidan av huset.Calle La Libertad nº 37 y 39

Arafo MUNICIPALITY

AREA Historic Center

ADRESS N La Libertad Street, n 37 och 39 (fd general Franco Street)

UTM-KORDINATER

X 360,689,97

Och 3.135.710,28Calle La Libertad nº 37 y 39

VV AA : Arv från den historiska stadskärnan i staden Arafo, Final Master's Project i rehabilitering av byggt arv, CICOP, 2004.

Fari a Pestano, F : Arafos historia, Arafos stadshus. 2004.


Descripción Documento Descargar Documento
EMPLAZAMIENTO
SITUACIÓN

ESPACIOS URBANOS
Calle La Libertad nº 37 y 39 Calle La Libertad - Cat:Calles