CALLE LA LIBERTAD Nº 2

Villa de Arafo
- Arquitectura Civil y Doméstica. Arquitectura Doméstica Urbana -
Denna byggnad ligger på Libertad Street, vars vägar gener motsvarar en forntida aboriginal transhumant väg som ansluter till toppen och kusten i Gimardalen.

Denna gata, som förbinder Plaza de San Juan Degollado med den gamla Plazuela del Llano, bodde med de historiska byggnaderna tillägnad de jordbruksföretag som finns i kommunen.

Denna byggnad har egenskaperna för byggnaderna i slutet av nittonhundratalet.Calle La Libertad nº 2

Två våningar, det är dess lägsta del, anpassar sig till marken och en enda anläggning i området längst från Juan Luis Coello Rodr guez street. Huset ligger på korsningen mellan två vägar, vilket orsakar två fasader av lika betydelse, en av dem rektangulär och en annan trapesform som anpassar sig till det angränsande landets orografi. Växten är rektangulär och lämnar en liten uteplats som kommer in intill.

Fasaderna är toppade med en dekorationskornis som markerar början av andra våningen och med större gesimsen, vilket markerar slutet på denna andra våning och början av bågningen, som är toppad med en fönsterbräda av sten

Den östra fasaden består av fyra perfekt arrangerade öppningar, två till två, med vikbara dubbelbladiga dörrar och två fönsterdörrar på toppen som vetter mot utsidan som en balkong. I söderfasaden upprepas dörren och fönsterdörren i den övre delen, i denna del av husmodulen, medan de är i de två andra modulerna i huset, där modulen med två våningar har fem förgäves, och den enda växten bara en.

Öppningarna för dessa moduler är mer röriga, även om de bibehåller en logisk ordning för de olika interiörenheterna.

Snickeri av husets huvudmodul förblir original, där dörrarna har en geometrisk dekoration i fjärdedelarna, medan fönsterdörrarna bildas av två fällbara blad och fönsterfönster.

I modul två är fönstren på övervåningen två svängande blad med guillotinfönster. Resten av öppningarna har bytts ut.Calle La Libertad nº 2

Arafo MUNICIPALITY

AREA Historic Center

ADRESS N La Libertad Street 2 (fd general Franco Street)

UTM-KORDINATER

X 360,907,39

Och 3.135.695,52


-Fari till Pestano, F .: Arafos historia, Arafos stadshus. 2004.

-VVAA: Arv från den historiska stadskärnan i staden Arafo, Final Master's Project i rehabilitering av byggt arv, CICOP, 2004.

-Excmo. Arafo stadshus. u201 Guide för turism '. Den berömda staden Arafo mars 2001

-Excmo. Arafo stadshus. www.arafo.es.

-Octavio Rodr guez Delgado-bloggen. u201 Historia och karaktärer i södra Teneriffa '. http://blog.octaviordelgado.es/


Descripción Documento Descargar Documento
EMPLAZAMIENTO
SITUACIÓN