CALLE LA LIBERTAD Nº 27

Villa de Arafo
- Arquitectura Civil y Doméstica. Arquitectura Doméstica Urbana -
Denna stadsbyggnad måste ha byggts i början av 1800-talet och tillhör familjen Garc a Siliuto, med starka kopplingar i exportbranschen. Den har en cistern i sitt inre, samtidigt som den har en trägley.
Under det tjugonde århundradet utvecklades utbildningsverksamhet, medan de fungerade som ett repetitionsrum för Nivaria Band under den första tredjedelen av förra seklet.
Dess läge på den privilegierade Isabel II-gatan, för närvarande kallad La Libertad, vars ursprung på vägen motsvarar en gammal aboriginal transhumant väg som ansluter till toppmötet och kusten i G Mar-dalen.
Denna gata förbinder Plaza de San Juan Degollado med den gamla Plazuela del Llano, och genom den kom mycket av det offentliga och ekonomiska livet i Arafo som kör i båda riktningarna bilarna som kommunicerade denna befolkning med resten av regionerna i ön I det under det nittonde och tjugonde århundradet uppfördes nya byggnader som innehöll offentliga funktioner (kasinon, stadshus ...) som samexisterade med de historiska byggnaderna tillägnad de jordbruksföretag som finns i kommunen.Calle La Libertad nº 27

Tvåvåningshus, anpassat till landets orografi, med en rektangulär anläggning och byggd mellan medlar, till vilka bifogade delar sedan har fästs på fastighetens baksida.
Den har en trapesformad fasad med sex öppningar symmetriskt placerade tre på övervåningen och tre på den nedre, även om de inte är ordnade, om de bibehåller en viss logisk ordning.
Tillträdet till fastigheten görs genom en stor dörr, som troligen var åtkomst till den bakre uppsättningen vid en annan tidpunkt för byggandet av huset.
Det finns ett fönster på samma våning för att ge inre ljusstyrka, och ett fönster med ett träräcke av en fjärdedel och fönster av två trä svängande blad. På dessa finns ett fast glaserade rum med ljusa skydd för att ge tillgång till ljus inuti. Övervåningens fönster har en träfönster av en rektangulär fjärdedel och tvåglasade fönster av guillotin och det blinkande är dekorerat med spår.
Uppsättningen är avslutad med en fabriksvägg, varefter ett plant tak visas, och med en träbalustrad som skyddar ett lutande tak av arabiska brickor.Calle La Libertad nº 27

Arafo MUNICIPALITY

AREA Historic Center

ADRESS N La Libertad Street, n 27 (fd general Franco Street)

UTM-KORDINATER

X 360,736,79

Och 3.135.701,19Calle La Libertad nº 27

VV AA : Arv från den historiska stadskärnan i staden Arafo , Final Master's Project i rehabilitering av byggt arv, CICOP, 2004.

Fari a Pestano, F : Arafos historia, Arafos stadshus. 2004.


Descripción Documento Descargar Documento
EMPLAZAMIENTO
SITUACIÓN