CALLE LA LIBERTAD, Nº 8

Villa de Arafo
- Arquitectura Civil y Doméstica. Arquitectura Doméstica Rural -
Denna byggnad ligger i den historiska Isabel II-gatan, för närvarande kallad La Libertad, vars layoutlinjer motsvarar en gammal ursprunglig transhumant väg som ansluter till toppen och kusten i Gimardalen.

Denna gata förbinder Plaza de San Juan Degollado med den gamla Plazuela del Llano, och genom den kom mycket av det offentliga och ekonomiska livet i Arafo som kör i båda riktningarna bilarna som kommunicerade denna befolkning med resten av regionerna i ön I det under det nittonde och tjugonde århundradet uppfördes nya byggnader som innehöll offentliga funktioner (kasinon, stadshus ...) som samexisterade med de historiska byggnaderna tillägnad de jordbruksföretag som finns i kommunen.

Detta hus, även om det har ändrats något över tiden, bibehåller sina huvudsakliga egenskaper, vilket ger oss en uppfattning om att dess konstruktion är ungefär 1700-talet, eftersom det inte finns någon ordning i öppningarna, eftersom det är en av kännetecknen för den tidens konstruktion.Calle La Libertad, nº 8

Traditionella bostäder med en L-formad planlösning, med två våningar i en modul och en enda våning i en annan, anpassning till landets orografi, vilket orsakar en trapesformad fasad. På baksidan av huset finns en uteplats / fruktträdgårdar där bilagor har lagts över tid till det ursprungliga hemmet.

Huvudfronten är utformad av två moduler, en av en enda anläggning som är täckt med ett platt tak, medan den andra modulen har två höjder med en fyra-vattentäckning med arabisk kakel.

Huset har totalt sex öppningar i fasaden som har utsikt över La Libertad Street, placerade på ett ordnat sätt, med två dörrar till modulen i en anläggning, efter att en har bytts ut, och tre fönster och en dörr av två växter, den här dörren ersätts också.

Snickaren saknar dekoration, är helt enkelt träplankor, när det gäller dörren eller några enkla ramar för fönstren, i detta fall fungerar ramarna som fönsterluckor. Alla öppningar har en trägjutning såväl som resten utan dekoration.

På andra våningen visas vad som kan vara en balkong som öppnar mot det platta taket, som har absorberats av de efterföljande modifieringar som huset har genomgått.Calle La Libertad, nº 8

Arafo MUNICIPALITY

AREA Historic Center

ADDRESS N La Libertad Street, 8 (Old General Franco Street)

UTM-KORDINATER

X 360,863,70

Och 3.135.695,97Calle La Libertad, nº 8

-Fari till Pestano, F .: Arafos historia, Arafos stadshus. 2004.

-VVAA: Arv från den historiska stadskärnan i staden Arafo, Final Master's Project i rehabilitering av byggt arv, CICOP, 2004.

-Excmo. Arafo stadshus. u201 Guide för turism '. Den berömda staden Arafo mars 2001

-Excmo. Arafo stadshus. www.arafo.es.

-Octavio Rodr guez Delgado-bloggen. u201 Historia och karaktärer i södra Teneriffa '. http://blog.octaviordelgado.es/


Descripción Documento Descargar Documento
EMPLAZAMIENTO
SITUACIÓN

ESPACIOS URBANOS
Calle La Libertad, nº 8 Calle La Libertad - Cat:Calles