CALLE LA LIBERTAD, Nº 71

Villa de Arafo
- Arquitectura Civil y Doméstica. Arquitectura Doméstica Urbana -

Bostäder belägen vid sammanfallet av La Libertad Street, en historisk gata belägen på en viktig transhumance-väg, La Cruz Street, som förbinder bosättningen i Aserradero med kommunens nya centrum och torget i Los Carros Corner .
Detta hus, eventuellt byggt sedan början av 1800-talet, har genomgått förändringar och lämnat en aspekt, som är från början av 1900-talet.Calle La Libertad, nº 71

Bostäder belägna i sammanflödet av två gator, i två höjder, med oregelbunden anläggning. Fasaderna är trapesformade, anpassar sig till den typiska orografin för området, och upprätthåller linjen både öppningarna på övervåningen och bottenvåningens öppningar.

Fasaden som ligger mot La Libertad-gatan har sju öppningar, symmetriska, där utseendet på ett fjärde rum på bottenvåningen bryter med symmetrin på fronten.

Fasaden på La Cruz Street, har två höjder i delen av huset och en enda anläggning i garaget eller bakre området av fastigheten, och bildar en häpnadsväckande i detta.

Fönstren har en träfönsterbräda och kurv- och motskurvlister. Så fort åtkomstdörren är gjord med två svängande blad med vertikala ramar och en takfönster i den övre delen.

Huset är toppat med ett plant tak skyddat med en brystning på La Paz-gatan och med en liten balustrad på La Cruz-gatan.Calle La Libertad, nº 71

Arafo MUNICIPALITY

AREA Historic Center

ADRESS N La Libertad Street, 71 (fd general Franco Street)

UTM-KORDINATER

X 360,555,61

Och 3.135.753,23


-VVAA: Arv från den historiska stadskärnan i staden Arafo, Final Master's Project i rehabilitering av byggt arv, CICOP, 2004.
-Fari till Pestano, F .: Arafos historia, Arafos stadshus. 2004.
-Excmo. Arafo stadshus. u201 Guide för turism '. Den berömda staden Arafo mars 2001
-Excmo. Arafo stadshus. www.arafo.es
-Octavio Rodr guez Delgado-bloggen. u201 Historia och karaktärer i södra Teneriffa '. http://blog.octaviordelgado.es/


Descripción Documento Descargar Documento
EMPLAZAMIENTO
SITUACIÓN