CALLE LA LIBERTAD, Nº 69

Villa de Arafo
- Arquitectura Civil y Doméstica. Arquitectura Doméstica Rural -
Byggnad inbäddat i den historiska Isabel II-gatan, för närvarande kallad La Libertad, vars ursprung på vägen motsvarar en forntida aboriginal transhumant väg som ansluter till toppen och kusten i Gimardalen.
Denna gata förbinder Plaza de San Juan Degollado med den gamla Plazuela del Llano, och genom den kom mycket av det offentliga och ekonomiska livet i Arafo som körde i båda riktningarna bilarna som kommunicerade denna befolkning med resten av regionerna i ön I det under det nittonde och tjugonde århundradet uppfördes nya byggnader som innehöll offentliga funktioner (kasinon, stadshus ...) som samexisterade med de historiska byggnaderna tillägnad de jordbruksföretag som finns i kommunen.
På grund av dess konstruktiva egenskaper kan denna byggnad dateras i slutet av 1700-talet eller början av 1800-talet.
Detta hus ägs av Nicol s P. rez Hern ndez (1827-1888).Calle La Libertad, nº 69

Bostäder som gjordes efter landets orografi har orsakat att de har olika fasadnivåer. Tre olika kroppar kan övervägas, även om en bara är en fasad för att ge tillgång till baksidan av fastigheten, där den var, i en annan liten fruktträdgård, som nu har ersatts av bilagor till huset.

Huset har ett L-golv och dess tak är lutande, med tre och fyra vatten, gjorda med ett par och radtak. Under brickan finns dessa inverterade och bildar en rad tänder, kännetecknande för de kanariska konstruktionerna.

Fasaden har tre öppningar, en placerad i var och en av modulerna.

Det yttre snickeri har bytts ut nästan helt och håller husets huvuddörr som är gjord med ett dubbelt ark med rektangulära rektangulära ramar och med en liten dekor av kurvan och mot kurvan.Calle La Libertad, nº 69

Arafo MUNICIPALITY

AREA Historic Center

ADRESS N La Libertad Street, n 60 (fd general Franco Street)

UTM-KORDINATER

X 360,586,43

Och 3.135.748,91Calle La Libertad, nº 69

-VVAA: Arv från den historiska stadskärnan i staden Arafo, Final Master's Project i rehabilitering av byggt arv, CICOP, 2004.
-Fari till Pestano, F .: Arafos historia, Arafos stadshus. 2004.
-Excmo. Arafo stadshus. u201 Guide för turism '. Den berömda staden Arafo mars 2001
-Excmo. Arafo stadshus. www.arafo.es
-Octavio Rodr guez Delgado-bloggen. u201 Historia och karaktärer i södra Teneriffa '. http://blog.octaviordelgado.es/


Descripción Documento Descargar Documento
EMPLAZAMIENTO
SITUACIÓN

ESPACIOS URBANOS
Calle La Libertad, nº 69 Calle La Libertad - Cat:Calles