CALLE LA LIBERTAD, Nº 60

Villa de Arafo
- Arquitectura Civil y Doméstica. Arquitectura Doméstica Urbana -

Denna byggnad ligger i slutet av Liberty Avenue, är nyckeln till utvecklingen av kommunen, hittad genomträffad av Plaza de Los Carros eller Plazuela del Llano, som historiskt sett var ett neurologiskt centrum för Arafo-ekonomin.
I denna kommun, med en stark jordbruksekonomi, var denna plats en enklav för att förverkliga ekonomiska transaktioner sedan 1700-talet. Bilarna från de olika platserna på ön anlände till henne för att fortsätta med lastning och lossning av varor och överlämnade dem till jordbruksproduktionen i Arafo, och anlände detta till övriga öbo kommuner. Återstående i det kvarstår hörnförstärkningar i några av byggnaderna för att skydda slagen av bilarna i dem.
Spår verkar fortfarande att huset är nära kopplat till den tid då användningen av bilar var en typisk, eftersom det har en hörnsten, som skyddar husets hörn från de slag som kan uppstå .
På grund av byggnadens egenskaper kan vi datera den ungefärliga konstruktionen i början av 1800-talet och inte kunna datera den mer exakt.
I detta hus bodde Jos Rodr guez Arvelo som var sekreterare för regionaldomstolen i ett ungefärligt år.Calle La Libertad, nº 60

Bostäder som ligger vid en korsning, med vad som är ett hörnhus med två fasadutsikter, i båda fallen anpassade till marken.
Det är en konstruktion med två höjder på de fasader som ses, med en L-formad växt som lämnar en uteplats inuti.
Fasaden som har utsikt över huvudgatan, La Libertad Street, det finns fyra öppningar, perfekt inriktade två till två, med dörrarna på bottenvåningen, åtminstone delvis, under gatunivån.
Samma sak händer med dörren som finns i den bakre fasaden på huset, som är begravd i halv av höjningen av gatunivå.
På övervåningen i huset på ansiktet som vetter mot öster finns en yttre korridor, som används för att gå med i de olika rummen i huset vid ytterytan, skyddad av fönster.
Fastighetens dörrar är enkla att fakturera, gjorda med två svängande blad med rektangulära ramar, i fallet med huvudfasaden och av slät bräda för sidan. Även fönstren är dubbelbladig guillotin, även om de två hörnfönstren vid tidpunkten för besöket finns det inga stas.
Det visas också på övervåningen, på sidofasaden ett litet fönster. Alla fönster har en träfönster, utom en som i så fall är murbruk, omkretsad med geometrisk gjutning.
Satsen är toppad med ett plant tak med en liten vägg med fallskydd och täckt med en stenräckeCalle La Libertad, nº 60

Arafo MUNICIPALITY

AREA Historic Center

ADRESS N La Libertad Street, n 60 (fd general Franco Street)

UTM-KORDINATER

X 360,558,29

Och 3.135.763,07Calle La Libertad, nº 60


-VVAA: Arv från den historiska stadskärnan i staden Arafo, Final Master's Project i rehabilitering av byggt arv , CICOP, 2004.
-Fari till Pestano, F .: Arafos historia, Arafos stadshus. 2004.
-Excmo. Arafo stadshus. u201 Guide för turism ' . Den berömda staden Arafo mars 2001
-Excmo. Arafo stadshus. www.arafo.es
-Octavio Rodr guez Delgado-bloggen. u201 Historia och karaktärer i södra Teneriffa ' . http://blog.octaviordelgado.es/


Descripción Documento Descargar Documento
EMPLAZAMIENTO
SITUACIÓN