CALLE LA LIBERTAD, Nº 58

Villa de Arafo
- Arquitectura Civil y Doméstica. Arquitectura Doméstica Urbana -

Denna byggnad ligger inbäddad, nästan i slutet av Libertad Street, vars vägar gener motsvarar en forntida aboriginal transhumant stig som ansluter sig till toppen och kusten i Gimardalen.
Denna gata förbinder Plaza de San Juan Degollado med den gamla Plazuela del Llano, och genom den kom mycket av det offentliga och ekonomiska livet i Arafo som körde i båda riktningarna bilarna som kommunicerade denna befolkning med resten av regionerna i ön I det under det nittonde och tjugonde århundradet uppfördes nya byggnader som innehöll offentliga funktioner (kasinon, stadshus ...) som samexisterade med de historiska byggnaderna tillägnad de jordbruksföretag som finns i kommunen.
Byggnaden har kännetecken på eklektism i slutet av nittonhundratalet, eftersom detta hus måste byggas ungefär på detta datum.Calle La Libertad, nº 58

Bostäder byggda med en rektangulär plan där nya delar senare har bifogats, vilket ger den en L-konfiguration.
Fastigheten är av en unik anläggning med en semi-tano som kan observeras av ett fönster som finns på fasaden.
Fronten är trapesformad och anpassar sig till platsens orografi. Det finns tre stora öppningar, inriktade på den övre ytan, och ett annat litet eller tomt utrymme som ger ljus till halvbrun.
Husets huvuddörr är gjord med två vikbara blad med tre ramar i olika storlekar, och med ett fast glas på toppen, uppdelat med pinnar.
När det gäller de befintliga fönstren är de en balkongtyp med två hopfällbara blad, utformade med en rektangulär fjärdedel och två guillotinfönster där höjd kontra bredd dominerar. Allt detta med fönsterräcke gjord med järnsmide.
De tre öppningarna är toppade med dekorativa pilaster som har en övre hylla dekorerad med blommotiv, där en blomma sticker ut i mitten av uppsättningen.
Vad gäller fasaden har den en halvcirkulär gjutning som passerar under fönstren och ansluter hela aggregatet, förutom en höljesgjutning på plattans höjd, tillverkad med konkava och konvexa kurvor. Dörrmodulen är flankerad av två dekorativa pilar som ger enheten större styrka.
Fasaden är toppad med en fönsterbräda med en murbandräcke som döljer det passabla platta taket på komplexet.Calle La Libertad, nº 58

Arafo MUNICIPALITY

AREA Historic Center

ADRESS N La Libertad Street, 58 (fd general Franco Street)

UTM-KORDINATER

X 360,569,48

Och 3.135.761,29Calle La Libertad, nº 58

-VVAA: Arv från den historiska stadskärnan i staden Arafo, Final Master's Project i rehabilitering av byggt arv , CICOP, 2004.
-Fari till Pestano, F .: Arafos historia, Arafos stadshus. 2004.
-Excmo. Arafo stadshus. u201 Guide för turism ' . Den berömda staden Arafo mars 2001
-Excmo. Arafo stadshus. www.arafo.es
-Octavio Rodr guez Delgado-bloggen. u201 Historia och karaktärer i södra Teneriffa ' . http://blog.octaviordelgado.es/


Descripción Documento Descargar Documento
EMPLAZAMIENTO
SITUACIÓN

ESPACIOS URBANOS
Calle La Libertad, nº 58 Calle La Libertad - Cat:Calles