CALLE LA LIBERTAD, Nº 56

Villa de Arafo
- Arquitectura Civil y Doméstica. Arquitectura Doméstica Urbana -
Denna byggnad ligger på La Libertad Street, vars uppkomst i utformningen motsvarar en forntida aboriginal transhumant väg som ansluter till toppen och kusten i Gimardalen.
Denna gata förbinder Plaza de San Juan Degollado med den gamla Plazuela del Llano, och genom den kom mycket av det offentliga och ekonomiska livet i Arafo som kör i båda riktningarna bilarna som kommunicerade denna befolkning med resten av regionerna i ön I det under det nittonde och tjugonde århundradet uppfördes nya byggnader som innehöll offentliga funktioner (kasinon, stadshus ...) som samexisterade med de historiska byggnaderna tillägnad de jordbruksföretag som finns i kommunen.
Detta hus av typen Fachada o frontispicio de una fábrica o de otra cosa.

Tambien se denomina Frontis al paramento verticalñ por encima de un arco

' id='41' onmousemove='mIm(event,41);' onMouseOut='oIm(41);' style='display:inline;cursor:hand;text-align:justify'>frontis och egenskaper indikerar att det kunde byggas i början av 1900-talet.
Jag tillhörde familjen Foronda, för att senare gå till skulptören Manuel Bethencourt.Calle La Libertad, nº 56

Hus med tre höjder, även om tredje våningen kanske har varit en senare bilaga. Med en rektangulär planlösning, till vilken bilagor därefter har lagts till, både på toppen och på baksidan av fastigheten, vilket lämnar ett hus med ett L-format golv.
I husets främre framsida har den en trapetsform, för att anpassa sig till marken, med två balkonger på övervåningen. Det finns sex öppningar, tre på bottenvåningen och tre på övervåningen.
Bottenvåningens dörrar, eventuellt ersatta, formas av två svängande blad med undantag av den större, som är formad av tre gångjärnskroppar. På övervåningen finns tre dörrfönster som ger tillgång till balkongerna.
Snickarna har bytts ut och lämnat trä av undergolvet och bildats av rektangulära ramar, där höjden dominerar mot horisontalen; och de på övervåningen har ersatts av aluminium snickare.
De två balkongerna sticker ut ungefär en meter från fasaden som toppas i botten med en gjutning med bladdekoration samt en gjutning med cirkulära och raka pärlor. När det gäller låsesmeden, är den bildad av vertikala stänger med remsor, som kommer ut från en golvplatta med en mycket medaljongdekoration.
Toppar vad fasaden, före fönsterbrädan, finns en gjutning som ger styrka till uppsättningen som bildas av kurvor och mot kurvor. Ovanför ligger tröskeln bakom vilket ett passbart platt tak i vilket rum har byggts för olika användningsområden.Calle La Libertad, nº 56

Arafo MUNICIPALITY

AREA Historic Center

ADRESS N La Libertad Street, n 56 (fd general Franco Street)

UTM-KORDINATER

X 360,580,36

Och 3.135.756,96Calle La Libertad, nº 56

-VVAA: Arv från den historiska stadskärnan i staden Arafo, Final Master's Project i rehabilitering av byggt arv , CICOP, 2004.

-Fari till Pestano, F .: Arafos historia, Arafos stadshus. 2004.

-Excmo. Arafo stadshus. u201 Guide för turism ' . Den berömda staden Arafo mars 2001

-Excmo. Arafo stadshus. www.arafo.es

-Octavio Rodr guez Delgado-bloggen. u201 Historia och karaktärer i södra Teneriffa ' . http://blog.octaviordelgado.es/


Descripción Documento Descargar Documento
EMPLAZAMIENTO
SITUACIÓN

ESPACIOS URBANOS
Calle La Libertad, nº 56 Calle La Libertad - Cat:Calles