CALLE LA LIBERTAD, Nº 46

Villa de Arafo
- Arquitectura Civil y Doméstica. Arquitectura Doméstica Rural -
Nära torget på Cruz del Llano ligger denna envåningshus som antagligen byggdes under 1700-talet, där tydliga kännetecken för landets arkitektur för tillfället visas. Dess huvudfasad förblir öppen mot den historiska Isabel II-gatan, för närvarande kallad La Libertad, vars väggen motsvarar en forntida aboriginal transhumant väg som ansluter till toppmötet och kusten i G Mar-dalen.
Denna gata förbinder Plaza de San Juan Degollado med den gamla Plazuela del Llano, och genom den kom mycket av det offentliga och ekonomiska livet i Arafo som kör i båda riktningarna bilarna som kommunicerade denna befolkning med resten av regionerna i ön I det under det nittonde och tjugonde århundradet uppfördes nya byggnader som innehöll offentliga funktioner (kasinon, stadshus ...) som samexisterade med de historiska byggnaderna tillägnad de jordbruksföretag som finns i kommunen.Calle La Libertad, nº 46

Bostäder belägen på hörnet av Libertad Street med Capit n Le n. Hus av en unik anläggning i fasaderna, men som i ryggen har en serie senare bilagor, men av stort intresse i två höjder.
Huset är tillverkat av väggar präglade med större block på sidorna för att ge sammanhållning och samlas externt med en kalkmurbruk.
Huvudfronten är rektangulär, anpassad till själva orografin, med två öppningar placerade oregelbundet, medan sidan är en blind vägg som vilar på grov.
Dörren är utformad av ett dubbelt blad, tillverkat med ramar och toppluckor som öppnas inåt. Fönstret är guillotintyp med en fast del med lager.
Den har en täckning till tre vatten realiserade med böjda brickor och avslutade med två rader med inverterade plattor.
I den bakre delen visas en dubbelhöjd bilaga, gjord med stora block eller i tvärhörnen som en dragkedja, med en rektangulär plan.
Den har en balkong på andra våningen och en yttre trätrappa för åtkomst till det moderna platta taket.
Utöver dessa finns det andra små konstruktioner som antagligen var korraler.Calle La Libertad, nº 46

Arafo MUNICIPALITY

AREA Historic Center

ADRESS N La Libertad Street n 46 (fd general Franco Street)

UTM-KORDINATER

X 360,636,43

Och 3.135.738,92Calle La Libertad, nº 46

VV AA: Arv från den historiska stadskärnan i staden Arafo , Final Master's Project i rehabilitering av byggt arv, CICOP, 2004.

Fari a Pestano, F : Arafos historia, Arafos stadshus. 2004.


Descripción Documento Descargar Documento
EMPLAZAMIENTO
SITUACIÓN

ESPACIOS URBANOS
Calle La Libertad, nº 46 Calle La Libertad - Cat:Calles