CALLE LA LIBERTAD, Nº 42

Villa de Arafo
- Arquitectura Civil y Doméstica. Arquitectura Doméstica Urbana -
Denna byggnad ligger i den historiska Isabel II-gatan, för närvarande kallad La Libertad, vars layoutlinjer motsvarar en gammal ursprunglig transhumant väg som ansluter till toppen och kusten i Gimardalen.
Denna gata förbinder Plaza de San Juan Degollado med den gamla Plazuela del Llano, och genom den kom mycket av det offentliga och ekonomiska livet i Arafo som kör i båda riktningarna bilarna som kommunicerade denna befolkning med resten av regionerna i ön I det under det nittonde och tjugonde århundradet uppfördes nya byggnader som innehöll offentliga funktioner (kasinon, stadshus ...) som samexisterade med de historiska byggnaderna tillägnad de jordbruksföretag som finns i kommunen.
Byggd förmodligen i början av det tjugonde århundradet.Calle La Libertad, nº 42

L-format hörnhus, av en unik anläggning, som anpassar sig till gatorna som är fästa vid den. Efter huvudhuset har de gått med i en serie nya byggnader som har täckt hela gården eller trädgården som äger huset.
Vad gäller fasaden har den två öppningar av symboler och bibehåller samma höjd på framsidan. Den har också en gesimsen som belyser slutet av det inre hålet, och början av taket, på vilket en borstring gjord av samma material som fasaden visas, toppad med en platt tröskel med halvcirkelformad dekor i hela dess omkrets.
Dörren är utformad av en dubbel hopfällbar dörr formad av fyra brädor med motsvarande mängder. På dessa, och åtskilda med en tvärstång eller det finns en takfönster skyddad med en smedja med cirkulär dekoration och spiraler.
Fönstret har en träfönsterbräda med ett rektangulärt kvarter och ett fönsterliknande fönster med separat glas med baquetillas.
Satsen toppas av ett acceptabelt platt tak som nås från en sidotrappa inuti gården.Calle La Libertad, nº 42

Arafo MUNICIPALITY

AREA Historic Center

ADRESS N La Libertad Street, n 42 (fd general Franco Street)

UTM-KORDINATER

X 360,667,75

Och 3.135.727,88Calle La Libertad, nº 42

-VVAA: Arv från den historiska stadskärnan i staden Arafo, Final Master's Project i rehabilitering av byggt arv, CICOP, 2004.
-Fari till Pestano, F .: Arafos historia, Arafos stadshus. 2004.
-Excmo. Arafo stadshus. u201 Guide för turism '. Den berömda staden Arafo mars 2001
-Excmo. Arafo stadshus. www.arafo.es
-Octavio Rodr guez Delgado-bloggen. u201 Historia och karaktärer i södra Teneriffa ' . http://blog.octaviordelgado.es/


Descripción Documento Descargar Documento
EMPLAZAMIENTO
SITUACIÓN

ESPACIOS URBANOS
Calle La Libertad, nº 42 Calle La Libertad - Cat:Calles