CALLE LA LIBERTAD, Nº 36

Villa de Arafo
- Arquitectura Civil y Doméstica. Arquitectura Doméstica Urbana -
Huset kan analyseras, men det förstås inte om det inte studeras tillsammans med den bifogade byggnaden och gatans betydelse. Det är förmodligen daterat i början av 1900-talet. Denna byggnad ligger i den historiska Isabel II-gatan, för närvarande kallad La Libertad, vars ursprung på stigen motsvarar en gammal ursprunglig transhumant väg som ansluter till toppmötet och kusten i G Mar-dalen.

Denna gata förbinder Plaza de San Juan Degollado med den gamla Plazuela del Llano, och genom den kom mycket av det offentliga och ekonomiska livet i Arafo som kör i båda riktningarna bilarna som kommunicerade denna befolkning med resten av regionerna i ön I det under det nittonde och tjugonde århundradet uppfördes nya byggnader som inrymde offentliga funktioner (kasinon, rådhus, etc.) som samexisterade med de historiska byggnaderna tillägnad de jordbruksföretag som finns i kommunen.Calle La Libertad, nº 36

För närvarande har fastigheten en T-formad anläggning (hela måste analyseras med det bifogade huset för att förstå vikten, konfigurationen och de ursprungliga funktionerna), där huvudfasaden kommunicerar direkt med La Libertad gatan. Det är utvecklat i en enda anläggning med sten- och lerväggar, platt tak och ursprungligen snickeri. Arrangemanget av öppningarna är oordning men med en viss logisk ordning.Calle La Libertad, nº 36

KOMMUN: Arafo

OMRÅDE: La Libertad Street 36 (Old General Franco Street)

UTM-KORDINATER :

X: 360,686,69

Y: 3,135,724,60


-Fari till Pestano, F .: En resa genom Arafos arkitektoniska och etnografiska arkitektoniska arv: dess tillgångar av kulturellt intresse och andra förslag till öppning.

-Fari till Pestano, F .: Arafos historia, Arafos stadshus. 2004.

-VV AA: Arv från den historiska stadskärnan i staden Arafo, Final Master's Project i rehabilitering av byggt arv, CICOP, 2004.

-Excmo. Arafo stadshus. www.arafo.es


Descripción Documento Descargar Documento
Emplazamiento
Situacion