CALLE LA LIBERTAD, Nº 25

Villa de Arafo
- Arquitectura Civil y Doméstica. Arquitectura Doméstica Urbana -

Denna byggnad ligger i den historiska Isabel II-gatan, för närvarande kallad La Libertad, vars layoutlinjer motsvarar en gammal ursprunglig transhumant väg som ansluter till toppen och kusten i Gimardalen.
Denna gata förbinder Plaza de San Juan Degollado med den gamla Plazuela del Llano, och genom den kom mycket av det offentliga och ekonomiska livet i Arafo som kör i båda riktningarna bilarna som kommunicerade denna befolkning med resten av regionerna i ön I det under det nittonde och tjugonde århundradet uppfördes nya byggnader som innehöll offentliga funktioner (kasinon, stadshus ...) som samexisterade med de historiska byggnaderna tillägnad de jordbruksföretag som finns i kommunen.
Denna konstruktion är troligen daterad på 1800-talet på grund av placeringen av dess öppningar, även om den har genomgått reformer några år senare.Calle La Libertad, nº 25

Hus mellan medianer, byggda efter landets orografi, rektangulära och med två höjder, med fyra öppningar som bibehåller den vertikala axeln mellan dem.
Huvudfasaden består av en dörr och tre fönster, varav en ligger på bottenvåningen och två på övervåningen.
Dörr med dubbelblad är gångjärn med en låskam och mötespost, förutom två rektangulära skivor på vart och ett av arken. Dörrkamrarna är enkla fakturerade träplattor.
Det nedre fönstret, som består av tre delar, en fast trälåda, två svängande blad med ramar, och ett dubbelt glasark delat med en vertikal baquetilla.
När det gäller de övre fönstren är de av olika konstruktion, av guillotintyp, med åtta glas per fönster, och det andra dubbla vikbladet med guillotinark inuti. I båda fallen har de en trästol och toppad med en ram med spår, vilket ger större styrka till det totala fönstret.
Fasaden avslutas i en brystning med en träbalustrad, i den ena delen av taket och med en stenfönster i den andra.
Uppsättningen är täckt med ett tre-vattentak, som ligger bakom träbalustraden, och ett plant tak, bakom den raka borsten.Calle La Libertad, nº 25

Arafo MUNICIPALITY

AREA Historic Center

ADRESS N La Libertad Street, n 25 (fd general Franco Street)

UTM-KORDINATER

X 360,745,44

Och 3.135.700,14Calle La Libertad, nº 25

-VVAA: Arv från den historiska stadskärnan i staden Arafo, Final Master's Project i rehabilitering av byggt arv , CICOP, 2004.
-Fari till Pestano, F .: Arafos historia, Arafos stadshus. 2004.
-Excmo. Arafo stadshus. u201 Guide för turism ' . Den berömda staden Arafo mars 2001
-Excmo. Arafo stadshus. www.arafo.es
-Octavio Rodr guez Delgado-bloggen. u201 Historia och karaktärer i södra Teneriffa ' . http://blog.octaviordelgado.es/


Descripción Documento Descargar Documento
EMPLAZAMIENTO
SITUACIÓN

ESPACIOS URBANOS
Calle La Libertad, nº 25 Calle La Libertad - Cat:Calles