CALLE LA CRUZ Nº 3

Villa de Arafo
- Arquitectura Civil y Doméstica. Arquitectura Doméstica Urbana -
Denna byggnad med två höjder borde ha byggts under det nittonhundratalet och ligger på gatan i La Cruz som kommunicerade med det område som motsvarar den ursprungliga bosättningen Arafo. Utbrottet av vulkanerna Arenas 1705 fick en del av befolkningen att röra sig längre norrut. 1871 välsignades kapellet i La Cruz, byggt på initiativ av Mr. Tom s P. rez Bencomo, i vars omgivningar några historiska byggnader kan ses, kopplade till jordbruksaktiviteter, och som nära korsgatan gav Avresa till dessa genom den gamla Plazuela del Llano.Calle La Cruz nº 3

Bostäder byggda mellan medianer, med två höjder med en rektangulär planlösning, i vilka bilagor har lagts till bak, vilket fyller den totala volymen på uteplatsen som tidigare fanns i komplexet.
Fasaden har fyra öppningar fördelade regelbundet, två i den övre delen och två i den nedre, efter att ha modifierat en av de nedre luckorna, vilket ökar sin storlek för att skapa en åtkomstdörr.
Det nedre fönstret har återställts, bibehåller sina egna egenskaper, träfönster med två ramar och guillotinfönster med pinnar.
Hålen i den övre delen är balkongfönster bildade av svängande blad med två differentierade kroppar, ett ett fast rum i botten och ett guillotinfönster upptill. Satsen är avslutad med smidesjärnräcke med blommotiv.
På fasaden finns tre vattendrag som ger lättnad till ett plant tak, som nås med en trätrappa som ligger utanför.Calle La Cruz nº 3

Arafo MUNICIPALITY

AREA Historic Center

ADRESS N La Cruz Street n 3

UTM-KORDINATER

X 360,553,97

Och 3.135.707,53


VV AA : Arv från den historiska stadskärnan i staden Arafo , Final Master's Project i rehabilitering av byggt arv, CICOP, 2004.

Fari a Pestano, F .: Arafos historia, Arafos stadshus. 2004.


Descripción Documento Descargar Documento
SITUACIÓN
EMPLAZAMIENTO

No existe/n Bien/es Relacionado/s