CALLE LA CRUZ Nº 24

Villa de Arafo
- Arquitectura Civil y Doméstica. Arquitectura Doméstica Urbana -
Denna byggnad har antagligen ett ursprung kopplat till den första bosättningen för de första bosättarna i Arafo, som krediteras utnyttjandet av tallskogen som finns på sluttningen för avverkning, varför detta område kallas sågverket . Utbrottet av vulkanerna Arenas 1705, förstörde tallskogen och Malpaes utseende fick en del av befolkningen att röra sig längre norrut. 1871 välsignades kapellet i La Cruz, byggt på initiativ av Mr. Tom s P. rez Bencomo, i vars omgivningar några historiska byggnader kan ses, kopplade till jordbruksaktiviteter, och som nära korsgatan gav Avresa till dessa genom den gamla Plazuela del Llano.

Det bör noteras att det trots sina allvarliga formella förändringar utgör en unik byggnad med nummer 20 och 22. Dess ursprung kan spåras tillbaka till 1600-talet.Calle La Cruz nº 24

Rektangulärt golvhus, av en anläggning till vilken en ny nivå därefter lades till mitt i anläggningen.
Byggd med vulkaniska tuffblock, belagd med kalkmortel, har huvudfasaden fem öppningar, placerade på ett oroligt sätt, men anpassade till morfologin i huset.
I sidofasaden, på taket på den nedre modulen, öppnas ytterligare en öppning som ger tillgång till husets övre del.
Trä snickare är enkla, typiska för den lilla dateringen av huset, med en balkongdörr upptill, dubbelblad, med fönsterfönster ingår.
Taken är plana, med en borstring i den övre modulen av tuffblocket skyddad med en murbruk.Calle La Cruz nº 24

Arafo MUNICIPALITY

AREA Historic Center

ADRESS N La Cruz Street, n 24

UTM-KORDINATER

X 360,487,61

Och 3.135.601.42Calle La Cruz nº 24

VV AA : Arv från den historiska stadskärnan i staden Arafo , Final Master's Project i rehabilitering av byggt arv, CICOP, 2004.

Fari a Pestano, F : Ara fo historia, Arafo kommunfullmäktige. 2004.


Descripción Documento Descargar Documento
SITUACIÓN
EMPLAZAMIENTO