CALLE LA CRUZ Nº 22

Villa de Arafo
- Arquitectura Civil y Doméstica. Arquitectura Doméstica Rural -
Denna byggnad har troligen ett ursprung kopplat till den första bosättningen för de första bosättarna i Arafo, som krediteras utnyttjandet av tallskogen som finns på sluttningen för avverkning, så att detta område kallas sågverket . Utbrottet av vulkanerna Arenas 1705, förstörde tallskogen och Malpaes utseende fick en del av befolkningen att röra sig längre norrut. 1871 välsignades kapellet i La Cruz, byggt på initiativ av Mr. Tom s P. rez Bencomo, i vars omgivningar några historiska byggnader kan ses, kopplade till jordbruksaktiviteter, och som nära korsgatan gav Avresa till dessa genom den gamla Plazuela del Llano.

Det bör noteras att det trots sina allvarliga formella förändringar utgör en unik byggnad med nummer 20 och 24. Dess ursprung kan spåras tillbaka till 1600-talet.Calle La Cruz nº 22

Hus i två höjder, av vanlig anläggning, som möjligen i början var ett unikt block med det intilliggande huset.
På baksidan av fastigheten har en serie moduler anslutits som ger hela större volym.
På fasaden har den två öppningar, den ena över den andra, som är åtkomstdörren till huset och ett fönster på övervåningen, eventuellt har ändrat storleken på dessa öppningar, med tanke på den angränsande egenskapen.
Uppsättningen är toppad med ett tre-vattentak av arabiska brickor, medan de befintliga bilagorna är av transiterbara platta tak.Calle La Cruz nº 22

Arafo MUNICIPALITY

AREA Historic Center

ADRESS N La Cruz Street, nr 22

UTM-KORDINATER

X 360,491,48

Och 3.135.605,90Calle La Cruz nº 22

VV AA: Arv från den historiska stadskärnan i staden Arafo , Final Master's Project i rehabilitering av byggt arv, CICOP, 2004.

Fari a Pestano, F : Arafos historia, Arafos stadshus. 2004.


Descripción Documento Descargar Documento
SITUACIÓN
EMPLAZAMIENTO