CALLE LA CRUZ Nº 20

Villa de Arafo
- Arquitectura Civil y Doméstica. Arquitectura Doméstica Rural -
Denna byggnad har troligen ett ursprung kopplat till den första bosättningen för de första bosättarna i Arafo, som krediteras utnyttjandet av tallskogen som finns på sluttningen för avverkning, så att detta område kallas sågverket . Utbrottet av vulkanerna Arenas 1705, förstörde tallskogen och Malpaes utseende fick en del av befolkningen att röra sig längre norrut. 1871 välsignades kapellet i La Cruz, byggt på initiativ av Mr. Tom s P. rez Bencomo, i vars omgivningar några historiska byggnader kan ses, kopplade till jordbruksaktiviteter, och som nära korsgatan gav Avresa till dessa genom den gamla Plazuela del Llano.

Det bör noteras att det trots sina allvarliga formella förändringar utgör en unik byggnad med nummer 22 och 24. Dess ursprung kan spåras tillbaka till 1600-talet.Calle La Cruz nº 20

Rektangulärt hus i en eller två höjder, beroende på husets del. På baksidan av fastigheten har en serie moduler lagts till i olika perioder för att öka storleken på huset, vilket lämnar en oregelbunden planlösning.
Tillgång till fastigheten görs genom klättringstappar, som har reparerats och modifierats.
Fasaden är rektangulär med tre öppningar, vilket ger renhet och enkelhet för helheten. Snickarna har bytts ut och / eller restaurerats, med bibehållen originalhål.
Satsen är stängd med ett tak till tre vatten, med böjd kakel.Calle La Cruz nº 20

Arafo MUNICIPALITY

AREA Historic Center

ADRESS N La Cruz Street, n 20

UTM-KORDINATER

X 360,496,41

Och 3.135.612,16Calle La Cruz nº 20

VV AA: Arv från den historiska stadskärnan i staden Arafo, Final Master's Project i rehabilitering av byggt arv, CICOP, 2004.

Fari a Pestano, F : Arafos historia, Arafos stadshus. 2004.


Descripción Documento Descargar Documento
EMPLAZAMIENTO
SITUACIÓN