CALLE JUAN PABLO II Nº 1

Villa de Arafo
- Arquitectura Civil y Doméstica. Arquitectura Doméstica Urbana -
Denna byggnad ligger i den historiska La Libertad Street, vars vägar gener motsvarar en gammal aboriginal transhumant väg som ansluter till toppen och kusten i Gimardalen, förbinder torget San Juan Degollado med gamla Plazuela del Llano, och genom det kom mycket av det offentliga och ekonomiska livet för Arafo som körde i båda riktningarna bilarna som kommunicerade denna befolkning med övriga regioner. I det under det nittonde och tjugonde århundradet uppfördes nya byggnader som höll offentliga funktioner, såväl som privata, som är fallet med detta hus som hade en snickare inuti, som bodde med de historiska byggnaderna tillägnad jordbruksföretag köer så närvarande i kommunen.
Detta hus tillhörde familjen Romero, för dess konstruktiva egenskaper uppfördes det i slutet av 1800-talet eller början av 1900-talet.Calle Juan Pablo II nº 1

Bostäder belägna i sammanflödet av två gator som anpassar sig till gatans ojämnhet och lämnar en liten gård för privat bruk.
Den har två höjder av rektangulär plan, med två öppningar i var och en av sina huvudytor, som bibehåller den vertikala symmetri mellan dem.
Huvudsakliga tillträde till huset ligger på Juan Pablo II Street, med en enkel trädörr bildad av två svängande blad med en mötesplats och fyra brädor per ark. Externt har den en träram utan någon dekor.
På fasaden med utsikt över huvudgatan har den två öppningar, båda fönster, en på gatunivå och en på översta våningen.
Det nedre golvfönstret är bildat av en träfönsterbräda med en rektangulär fjärdedel, två fasta vikbara blad med ett fast glas i toppen uppdelat med pinnar, både horisontella och vertikala.
Övervåningens fönster, med samma egenskaper, är dubbelbladiga med glasliknande fönster, med smidesjärnspets med blommig dekoration, med en trätabell, vilket ger balkongens utseende när fönstren öppnas.
Huset är toppat med en fönsterbräda med halvcirkulär ände mot gatan och genom hela meter.Calle Juan Pablo II nº 1

Arafo MUNICIPALITY

AREA Historic Center

ADRESS Juan Pablo II Street, n 1 (fd Calle H roes del Alc zar)

UTM-KORDINATER

X 360,693,25

Och 3.135.719,98Calle Juan Pablo II nº 1

-VVAA: Arv från den historiska stadskärnan i staden Arafo, Final Master's Project i rehabilitering av byggt arv, CICOP, 2004.
-Fari till Pestano, F .: Arafos historia, Arafos stadshus. 2004.
-Excmo. Arafo stadshus. u201 Guide för turism ' . Den berömda staden Arafo mars 2001
-Excmo. Arafo stadshus. www.arafo.es
-Octavio Rodr guez Delgado-bloggen. u201 Historia och karaktärer i södra Teneriffa ' . http://blog.octaviordelgado.es/


Descripción Documento Descargar Documento
EMPLAZAMIENTO
SITUACIÓN

ESPACIOS URBANOS
Calle Juan Pablo II nº 1 Calle La Libertad - Cat:Calles