CALLE JUAN LUIS COELLO RODRÍGUEZ N º 7

Villa de Arafo
- Arquitectura Civil y Doméstica. Arquitectura Doméstica Urbana -
Denna byggnad ligger i omgivningen på det nuvarande torget i San Juan Degollado.

Denna första bosättning beror historiskt på förflyttningen av Arafos befolkning efter utbrottet 1705 av vulkanen Arenas. Gruppera i den nuvarande miljön kommunens största civila byggnader. Detta är fallet med denna byggnad som eventuellt byggdes i slutet av 1700-talet och tillhörde familjen Ferrer.Calle Juan Luis Coello Rodríguez n º 7

Hölje mellan medlar, med ett U-format golv, även om en av armarna eller båda har bifogats under hela konstruktionens livstid, med en inre uteplats.

Den har två våningar i sin huvudmodul.

Fasaden har tio perfekt inriktade och symmetriska öppningar med avseende på en imaginär vertikal axel, fördelade fem på första och fem på andra våningen.

På bottenvåningen finns tre innerdörrar som bildas av två svängande blad med två rektangulära ramar separerade med en kam. De nedre fönstren är gjorda av en träfönsterbräda med ramar och två fällbara fönster som består av rektangulära och fyrkantiga ramar. På dessa fönster finns det två andra ark som också är gjorda med ramar, som kunde ha haft yttre glas eftersom det finns pinnar, både vertikala och horisontella.

I den övre delen finns två fasta fönster eller fönster uppdelade i åtta lampor med pinnar. Förutom dessa tre stora fönster av fönsterram med en låda i trä.

Fasaden är toppad med en gesimsen på vilken en liten borstring visas, varefter det gömmer ett plant tak som täcker hela byggnaden.Calle Juan Luis Coello Rodríguez n º 7

Arafo MUNICIPALITY

AREA Historic Center

ADRESS N Juan Luis Coello Rodr guez Street, n 7

UTM-KORDINATER

X 360,905,45

Och 3.135.733.10Calle Juan Luis Coello Rodríguez n º 7

-VVAA: Arv från den historiska stadskärnan i staden Arafo, Final Master's Project i rehabilitering av byggt arv , CICOP, 2004.
-Fari till Pestano, F .: Arafos historia, Arafos stadshus. 2004.
-Excmo. Arafo stadshus. u201 Guide för turism ' . Den berömda staden Arafo mars 2001
-Excmo. Arafo stadshus. www.arafo.es
-Octavio Rodr guez Delgado-bloggen. u201 Historia och karaktärer i södra Teneriffa ' . http://blog.octaviordelgado.es/


Descripción Documento Descargar Documento
EMPLAZAMIENTO
SITUACIÓN

ESPACIOS URBANOS
Calle Juan Luis Coello Rodríguez n º 7 Plaza de San Juan Degollado - Cat:Plazas