CALLE GALVÁN, Nº 84

Villa de Arafo
- Arquitectura Civil y Doméstica. Arquitectura Doméstica Rural -
Denna byggnad som eventuellt byggdes under 1800-talet, även om den senare renoverades, ligger på Galvn Street, nära vad som var den första bosättningen för de första bosättarna i Arafo, som krediteras utnyttjandet av tallskogen som finns på sluttningen för loggning, är detta område så kallad sågverket. Utbrottet av vulkanerna Arenas 1705, förstörde tallskogen och Malpaes utseende fick en del av befolkningen att röra sig längre norrut. 1871 välsignades kapellet i La Cruz, byggt på initiativ av Mr. Tom s P. rez Bencomo, i vars omgivningar några historiska byggnader kan ses, kopplade till jordbruksaktiviteter, och som nära korsgatan gav Avresa till dessa genom den gamla Plazuela del Llano.


Envåningshus, beläget i ett hörn, rektangulärt golvplan, där moduler har bifogats för att ge hela större volym.
Väggarna är gjorda med ashler samlade i spillror inuti, och samlas med kalkmurbruk.
Tillgång görs via uteplatsen som ligger framför huset, som för närvarande är stängd.
Den bakre fasaden är en blind fasad, och på fasaden på Galv n Street finns det ett enda förgäves som är ett fönster med träfönster, två svängande löv, med ramar och två övre fönster.
Uppsättningen är avslutad med ett plant tak, skyddat med en blind brystning och en grovt snidad stenfönsterbräda.Calle Galván, nº 84

Arafo MUNICIPALITY

AREA Historic Center

ADRESS N Galv Street, 84

UTM-KORDINATER

X 360,531,75

Och 3.135.458,71Calle Galván, nº 84

VV AA: Arv från den historiska stadskärnan i staden Arafo, Final Master's Project i rehabilitering av byggt arv, CICOP, 2004.

Fari a Pestano, F .: Arafos historia, Arafos stadshus. 2004.


Descripción Documento Descargar Documento
EMPLAZAMIENTO
SITUACIÓN

No existe/n Bien/es Relacionado/s