CALLE EDUARDO CURBELO FARIÑA Nº 4

Villa de Arafo
- Arquitectura Civil y Doméstica. Arquitectura Doméstica Urbana -
Denna byggnad uppfördes antagligen under 1800-talet och ligger i den historiska Eduardo Curbelo Fari-gatan som anslöt den gamla Plazuela del Llano, en referensplats för spindelekonomin, med den gamla gofiokvarnen och de offentliga toaletterna, vars ursprung i dess layout motsvarar den forntida aboriginal transhumance-vägen som ansluter till toppmötet och kusten i G Mar-dalen, och som fortsätter längs La Morra del Tanque, El Pinalete och Las Arenas, ansluter sig till Arafo med La Orotava , genom La Crucita och Aguamansa.


Bostäder byggda på en enda våning med U-plan och lämnar inuti en liten eller central innergård. Liksom med tillsatser visas nya rum på baksidan av fastigheten.
Huvudfasaden, vänd mot söder, är trapesformad och anpassar sig till landets orografi.
Den har fyra öppningar placerade mot fasadens större ände, vilket ger den ett asymmetriskt utseende, även om de övre nivåerna i alla befintliga luckor bibehålls.
Snickaren har bytts ut trots att de ursprungliga storleken på öppningarna har bibehållits, vilket ger oss en uppfattning om dessa.
Väggarna har gjorts med visselpipor genom att snurra och toppas med kalkmurbruk.
Taket är toppat med en borstning som liknar väggarna och skyddas av en kalkmurbruk, placerad på sin fasad.
Huset är krönat med ett plant tak i sin helhet, utom i de senare konstruktionerna där sluttande tak förekommer.Calle Eduardo Curbelo Fariña nº 4

Arafo MUNICIPALITY

AREA Historic Center

ADRESS Eduardo Curbelo Fari Street a, n 4

UTM-KORDINATER

X 360,489,55

Och 3.135.789,55Calle Eduardo Curbelo Fariña nº 4

VV AA: Arv från den historiska stadskärnan i staden Arafo , Final Master's Project i rehabilitering av byggt arv, CICOP, 2004.

Fari a Pestano, F : Arafos historia, Arafos stadshus. 2004.


Descripción Documento Descargar Documento
SITUACIÓN
EMPLAZAMIENTO

No existe/n Bien/es Relacionado/s