CALLE EDUARDO CURBELO FARIÑA Nº 3

Villa de Arafo
- Arquitectura Civil y Doméstica. Arquitectura Doméstica Urbana -
Denna byggnad med en urban karaktär som antagligen uppfördes under 1800-talet, ligger i den historiska Eduardo Curbelo Fari-gatan som kommunicerade den gamla Plazuela del Llano, en referenspunkt för ekonomin till spindeln, med den gamla gofiokvarnen och offentliga tvättmaskiner, vars ursprung i deras layout motsvarar den antika aboriginal transhumance-vägen som ansluter till toppmötet och kusten i G Mar-dalen, och som fortsätter längs La Morra del Tanque, El Pinalete och Las Arenas, ansluter sig till Arafo , med La Orotava, genom La Crucita och Aguamansa.Calle Eduardo Curbelo Fariña nº 3

Bostäder byggda mellan medlar, med två höjder, med rektangulär plan, i vilka nya rum har lagts till senare, på baksidan av fastigheten, vilket har lett till en ökning av de kvadratmeter som byggdes.
Fasaden har en trapesformad form med sex öppningar riktade både vertikalt och horisontellt, vilket visar en ordnad front.
De nedre öppningarna består av ett fönster och två dörrar, medan de övre öppningarna är fönster av fönsterform, även om de saknar det undre bladet i dem alla.
De nedre dörrarna består av två hopfällbara blad formade av träramar, som har bytts ut i en av dem, med två fasta träfästen.
Fronten är toppad med en parapet av samma material som resten av fasaden, och toppad med en mezzanin som löper hela omkretsen, medan bilagorna är täckta med sluttande tak med olika bestämmelser.Calle Eduardo Curbelo Fariña nº 3

Arafo MUNICIPALITY

AREA Historic Center

ADRESS Eduardo Curbelo Fari Street a, n 3

UTM-KORDINATER

X 360,501,77

Och 3.135.776,35Calle Eduardo Curbelo Fariña nº 3

VV AA : Arv från den historiska stadskärnan i staden Arafo , Final Master's Project i rehabilitering av byggt arv, CICOP, 2004.

Fari a Pestano, F : Arafos historia, Arafos stadshus. 2004.


Descripción Documento Descargar Documento
SITUACIÓN
EMPLAZAMIENTO

No existe/n Bien/es Relacionado/s