CALLE EDUARDO CURBELO FARIÑA, Nº 6, 8, 10 Y 12

Villa de Arafo
- Arquitectura Civil y Doméstica. Arquitectura Doméstica Rural -
Denna byggnad ligger i en av de historiska gatorna i Arafo, Eduardo Curbelo Fari-gatan till vilken den gamla Plazuela del Llano kommunicerade, en referensplats för ekonomin till spindeln, med den gamla gofiokvarnen och de offentliga toaletterna, vars eller gener i dess layout motsvarar den forntida aboriginal transhumansvägen som ansluter till toppmötet och kusten i G Mar-dalen, och som fortsätter längs La Morra del Tanque, El Pinalete och las Arenas, sammanfogar Arafo med La Orotava, genom La Crucita och Aguamansa.

Byggnaden som var kopplad till Marrero-familjens jordbruksföretag under 1700-talet. I den bodde och dog prästen Arafero D. V ctor Eusebio Marrero (1795 u2013 1882) som inte bara var känd eller på grund av hans kyrkliga arbete, men också hade en viktig roll i jordbruksutnyttjandet av kommunen som tog hand om Egenskaperna för El Lomo, 'ueva del Canario ' och den plats som är känd för dess ära som 'elgar del Cl rigo ', vars produktion verkar vara viktig. I det här huset har fortfarande en vingård inuti.

För närvarande ligger hans fastighet hos familjen Monje.Calle Eduardo Curbelo Fariña, nº 6, 8, 10 y 12

Bostäder byggda efter landets orografi, med vilken det är byggt på ett förskjutet sätt, och bildar på fasaden tre moduler, utöver en fjärde modul som stänger fastigheten och ger tillgång till gårdarna och baksidan.
Hela konstruktionen består av två våningar i den övre modulen och en enda anläggning i de två återstående modulerna.
Väggarna har gjorts av ashler i hörnen, med spillror och mampuestos i större stenar.
Fasaderna är trapesformade, med nio öppningar den första modulen och tre öppningar de återstående.
Snickaren är tidens traditionella, med guillotinliknande fönster, med glas uppdelat med pinnar och med en fönsterbräda bildad med en rak rak kvarter. Dörrarnas snickare kännetecknas av att de är av enkel sammansättning, utformade med brädor.
Uppsättningen är toppad med platta tak skyddade med brystning för att göra dem överkomliga, med en stenkärna samlad med kalkmurbruk. Tillgång till locken på de nedre modulerna görs genom de övre dörrarnaCalle Eduardo Curbelo Fariña, nº 6, 8, 10 y 12

Arafo MUNICIPALITY

AREA Historic Center

ADRESS Eduardo Curbelo Fari Street en 6, 8, 10 och 12

UTM-KORDINATER

X 360,479,70

Och 3.135.795,58Calle Eduardo Curbelo Fariña, nº 6, 8, 10 y 12

VV AA: Arv från den historiska stadskärnan i staden Arafo , Final Master's Project i rehabilitering av byggt arv, CICOP, 2004.

Rodr Guez Delgado, Octavio : Karaktärer från söder (Arafo): Don V ctor Eusebio Marrero (1795-1882), prästtjänst, chef och ekonom i Arafo, butler för församlingsfabrikets president för brödraskapet i Sant Simo Sacrament och depositarie från cofrad a de nimas, labrador och väljare, som slogs av några grannar . [Blog.octaviordelgado.es]  

Fari a Pestano, F .: Arafos historia, Arafos stadshus. 2004.


Descripción Documento Descargar Documento
SITUACIÓN
EMPLAZAMIENTO

No existe/n Bien/es Relacionado/s