CALLE EDUARDO CURBELO FARIÑA, Nº 32

Villa de Arafo
- Arquitectura Civil y Doméstica. Arquitectura Doméstica Rural -
Denna byggnad uppfördes förmodligen under det tidiga tjugonde århundradet, och vars nuvarande ägare är Mr. Rafael Meli n, ligger i den historiska Eduardo Curbelo Fari-gatan som meddelade den gamla Plazuela del Llano, en referensplats för spindelekonomin , med den gamla gofiokvarnen och de offentliga toaletterna, vars ursprung i dess layout motsvarar den gamla aboriginal transhumance-vägen som ansluter till toppen och kusten i G Mar-dalen, och som fortsätter längs La Morra del Tanque , El Pinalete och Las Arenas, förbinder Arafo, med La Orotava, genom La Crucita och Aguamansa.Calle Eduardo Curbelo Fariña, nº 32

Hus med en isolerad fyrkantig golvhöjd, med en uteplats som ger tillgång till huset. Det finns en bilaga till fastigheten som används som garage.
Den är byggd med vita tufablock, samlade med murbruk.
Fasaden med utsikt över huvudgatan är rektangulär, med en enda förgäves som upprätthåller ihåliga även om snickaren har ersatts.
Uppsättningen är toppad med ett acceptabelt platt tak som kan nås via en bilaga till byggnaden.Calle Eduardo Curbelo Fariña, nº 32

Arafo MUNICIPALITY

AREA Historic Center

ADRESS Eduardo Curbelo Fari Street 32

UTM-KORDINATER

X 360,314,03

Och 3.135.832,57Calle Eduardo Curbelo Fariña, nº 32

VV AA: Arv från den historiska stadskärnan i staden Arafo , Final Master's Project i rehabilitering av byggt arv, CICOP, 2004.

Fari a Pestano, F .: Arafos historia, Arafos stadshus. 2004.


Descripción Documento Descargar Documento
EMPLAZAMIENTO
SITUACIÓN

No existe/n Bien/es Relacionado/s