CALLE CÁNDIDO MESA RODRÍGUEZ, Nº 4 Y 6

Villa de Arafo
- Arquitectura Civil y Doméstica. Arquitectura Doméstica Urbana -
Denna byggnad ligger på Calle Cdido Mesa Rodr guez. Gata kopplad till det område som kallas Cruz del Valle, är det område där staden växte under det nittonde århundradet, och där vi kan hitta tomter tillägnad jordbruk, till exempel tomter där det har skett en stadsutveckling.

Detta hus som eventuellt byggdes under det århundradet, behåller alla dess egenskaper, även om det har genomgått de vanliga förändringarna på grund av tidens gång, även om det för närvarande har ett allvarligt tillstånd av försämring.Calle Cándido Mesa Rodríguez, nº 4 y 6

Rektangulärt golvhus byggt på flera nivåer, för att anpassa sig till marken, där en del har två våningar, medan den största modulen är en enda våning.

På fasaden finns sex öppningar, två i den övre delen och fyra i den nedre, varav två av de nedre dörrarna är större för att få tillgång till fastighetens bakgårdar.

Den första modulen består av två våningar, med en stor, icke-befintlig åtkomstdörr, och ett övre fönster bildat av två roterande blad och med rektangulära ramar i botten och fönsterfönster upptill. Denna modul avslutas med en fönsterbräda med stenräcken, som döljer ett plant tak.

Den andra modulen, även med två våningar, har två öppningar, en på varje våning och är toppad med ett fyra-vattentak, nästan helt revet. Tillgångsdörren är utformad av två fällbara blad med dekor i ramarna och en fast panel i den övre delen av dörren, glas separerat med två vertikala rack. Fönstret är bildat av två blad, också fällbara med tre ramar vardera och med en fast horisontell fönster på fönstret för att ge ljuset till det inre i fallet med stängda fönsterluckor.Calle Cándido Mesa Rodríguez, nº 4 y 6

Arafo MUNICIPALITY

AREA Historic Center

ADDRESS Calle C ndido Mesa Rodr guez, n 4 och 6

UTM-KORDINATER

X 360,961,08

Och 3.135.541, .3Calle Cándido Mesa Rodríguez, nº 4 y 6

-Fari till Pestano, F .: Arafos historia, Arafos stadshus. 2004.

-VVAA: Arv från den historiska stadskärnan i staden Arafo, Final Master's Project i rehabilitering av byggt arv, CICOP, 2004.

-Excmo. Arafo stadshus. u201 Guide för turism '. Den berömda staden Arafo mars 2001

-Excmo. Arafo stadshus. www.arafo.es.

-Octavio Rodr guez Delgado-bloggen. u201 Historia och karaktärer i södra Teneriffa '. http://blog.octaviordelgado.es/


Descripción Documento Descargar Documento
EMPLAZAMIENTO
SITUACIÓN

No existe/n Bien/es Relacionado/s