CALLE ANTONIO CURBELO, Nº1

Villa de Arafo
- Arquitectura Civil y Doméstica. Arquitectura Doméstica Rural -
Denna byggnad som eventuellt byggdes under det artonde århundradet, bibehåller de konstruktiva kännetecknen för landsbygdsarkitekturen under det århundradet, ligger på Antonio Curbelo Rodr Guez-gatan, nära det som var den första bosättningen för de första bosättarna i Arafo, till vem De krediteras utnyttjandet av tallskogen som finns på sluttningen för avverkning, varför detta område kallas sågverket. Utbrottet av vulkanerna Arenas 1705, förstörde tallskogen och Malpaes utseende fick en del av befolkningen att röra sig längre norrut. 1871 välsignades kapellet i La Cruz, byggt på initiativ av Mr. Tom s P. rez Bencomo, i vars omgivningar några historiska byggnader kan ses, kopplade till jordbruksaktiviteter, och som nära korsgatan gav Avresa till dessa genom den gamla Plazuela del Llano.


Rektangulärt hus på bottenvåningen.
Konstruktionen utförs med stenmurverk samlat med spillror och lera inuti. I hörnen observeras tvärbundna ashler för att ge sammanhållning för helheten.
Huvudfasaden har två öppningar, placerade till vänster om centralaxeln, och lämnar den andra sidan som en blindvägg.
Snickaren är tillverkad av trä, av mycket enkel storlek, endast av träskivor med platt gjutning. Bladen svänger.
Fäst vid huset finns en ugn, från vilken du tydligt kan se munnen.
Taket lutar med en böjd takplatta gjord av fyra vatten, där Lima och åsen sedan har samlats in med murbruk för att ge sammanhållning.Calle Antonio Curbelo, nº1

Arafo MUNICIPALITY

AREA Historic Center

ADRESS Antonio Curbelo Street n 1

UTM-KORDINATER

X 360,511,76

Och 3.135.463,78Calle Antonio Curbelo, nº1

VV AA: Arv från den historiska stadskärnan i staden Arafo, Final Master's Project i rehabilitering av byggt arv, CICOP, 2004.

Fari a Pestano, F : Arafos historia, Arafos stadshus. 2004.


Descripción Documento Descargar Documento
SITUACIÓN
EMPLAZAMIENTO

No existe/n Bien/es Relacionado/s