BARRANCO DE AÑAVINGO

Villa de Arafo
- Espacios Naturales. General -
Naturligt intresse, mycket viktigt för dess hydrologiska användning och för Arafos kommun etnografiska värde.

Ravinen av 'A avingo ' och vattnet som rinner genom det har en mycket viktig relation med området och dess invånare sedan förhistorisk tid.Barranco de Añavingo

Vattenkällorna som flödade i dess kanal utnyttjades av aboriginerna och när ön införlivades i Kastilien, utnyttjade erövrarna dem, vilket framgår av fördelningarna i området Adelantado Alonso Fern ndez de Lugo; slutade distributionen, Gonzalo de Mej as, överför vatten och land till den Augustinska klostret för den Helige Ande, den 31 juli 1509, platsägarens huvudägare i flera århundraden och vars munkar kanaliserade vattnet i våren Avingo, varav de var ägare och introducerade odlingen av spannmål, grönsaker och fruktträd, bland vilka apelsin, päron, mandel, fikon och särskilt vinstockar stod ut.

Men det faktum som främst förbinder kommunen med denna plats inträffar när utbrottet av vulkanen i Sands 1705, de övriga fjädrarna som fanns i området begravdes, vilket bara upprätthöll Avingos; ändå, kollapsningen av en klippa av ravinen begravde den 1745, vilket fick den att försvinna.

Nedbrytningen försökte utan framgång, så det föreslås att ta en bild av St Augustine till botten av ravinen, som görs den 21 september 1751, mellan böner och böner, och lämna den i en grotta, i det ögonblicket, säger de, att tiden började förändras u201 Korsa dimma från havet mot toppen '.

Samma natt föll en stor storm och Don Juan Hern ndez Santiago, ansvarig för bilden och promotorn för överföringen, gick till ravinen på morgonen och när han anlände till där de hade lämnat helgen fann han att han var utan skada och vattnet hade Det har sprungit upp igen när skräpet drade vattnet, vilket det meddelade sina grannar.

I sina branta ingångar har ett imponerande kanaliseringsarbete genomförts ...Barranco de Añavingo

KOMMUN: Arafo

OMRÅDE: Remsa mitt i dalen G Mar och Arafo.

UTM-KORDINATER:

X : 358.393,76

Y: 3,136,463,14Barranco de Añavingo

-VV AA: Arv från den historiska stadskärnan i staden Arafo, Final Master's Project i rehabilitering av byggt arv, CICOP, 2004.

-Excmo. Arafo stadshus. u201 Guide för turism '. Den berömda staden Arafo mars 2001

-Landskap och landskapsarkitektur, regionala guider på Teneriffa. 'D Upptäck Southwest '. Tenydea, SL oktober 2005.

-Excmo. Arafo stadshus. www.arafo.es.

-Kanarias Arqueol gica. 'Prospection n G Archeol G Valle Valley: Candelaria, Arafo och G mar '. 2011, VOL. 19, PP. 35-74, ISSN 1888 u2013 4059.

-Octavio Rodr guez Delgado-bloggen. 'LA ÅTERVINNING AV FÖDEL AV EN AVINGO I ARAFO. PRODIGIUM O 'MILAGRO ' AV SAN AGUST N (1751) '. http://blog.octaviordelgado.es/

-Francisco Hans bön Moreno, Juan Carlos Santamarta Cerezal och Amanhuy Suarez P rez. 'P Canarian Hydrological Heritage '


Descripción Documento Descargar Documento
Emplazamiento
LA RECUPERACIÓN DEL NACIENTE DE AÑAVINGO EN ARAFO
Patrimonio Hidráulico Canario