BANDA DE MÚSICA NUMANCIA

Villa de Arafo
- Patrimonio Inmaterial. Lengua, Danza y Música -
Arafon musiikillisten ryhmittymien historia alkaa 10. tammikuuta 1860 lastenmusiikkiryhmän nimeltä 'Numancia ', noin 15 lapsen ikä välillä 8-16 vuotta, ohjaaja Lu s Otazo Marrero ja elävöittämään tärkeimpiä paikallisia juhlia.

Debyytti ei ollut kauan saapumista, ja 10. tammikuuta 1860 hän perusti alustalle musiikillisen bändin nimeltä 'Numancia ', joka koostui noin 15 jäsenestä 8–16-vuotiaita. seurakunnan kirkon vieressä. Näin ryhmän matka alkoi siten, että se osallistui sen jälkeen kaupungin pääfestivaaleihin.Banda de música Numancia

Poliittiset vaihtelut vaikuttavat myös heidän toimintaan. Vuonna 1868, kun Isabel II: n monarkia kaatui ja maakunnan ylin hallintoneuvosto perustettiin Santa Cruziin, Arafoossa päätettiin perustaa Batista-perheen johdolla paikallinen hallitus kaupungin kohtalojen hallitsemiseksi. Juhliakseen sitä, jotkut faniot, jotka muodostivat musiikkibändin, ilmestyivät kaduilla antaen vapauden elossa.

6. toukokuuta 1871 kaupungissa tapahtui merkittävä tapahtuma: Nivariensen hiippakunnan piispan, Jos Marin vierailu Urquinaonaan ja Bidotiin, jolle vastaanotettiin ' musiikilla ja erittäin merkittävillä ihmisten '-mielenosoituksilla joka asetti uuden 'Numancia ' -toiminnon.

Hänet kutsuttiin ensimmäisen tasavallan julistuslakeihin vuonna 1873 toteuttaen liberaaleja lauluja, jotka ansaitsivat heille silloisen pormestarin Domingo Garcin kiitokset hyvästä käytöksestään. Samoin heidän osallistuminen uskonnollisiin juhliin, kuten torstaina ja suurena perjantaina, Corpusissa ja kahdeksannessa tapahtumiin vuonna 1875, oli tavallista, mistä he laskuttivat 160 reaalia vell n u037E torstaina ja perjantaina ja Corpus vuonna 1876, vastaanottaen 120 reaalia vell ja torstai. ja iso perjantai 1877, palkitaan 60 vell n reais -summalla ja jotka keräsi sen johtaja Eladio Hern ndez.


Kuitenkin ensimmäinen merkittävän esityksen tekemämme 'Nulence ' tapahtui 7. joulukuuta 1883 kaapelin ' ns. U201C -puolueen yhteydessä, kun puhelinlinjan saapumista juhlitaan Santa Cruziin. joka tulee ulos Cdizistä. Koska pääkaupungissa ei ollut bändiä, La Lagunan, Realejo Bajon, La Orotavan, San Juan de la Ramblan, La Matanzan ja Arafon kunnat lähettivät kunnansa. Kaksi näistä soitettiin kiireisen kiinnitysseremonian aikana aamulla ja yöllä, loput neljä eläväistivät kävelyä konstituation aukion, Castillo Streetin ja La Marina Mall -ostoskeskuksen läpi. Hän osallistui myös Ramon Torrijosin ja G mez a Arafon hiippakunnan piispan vierailuun 2. toukokuuta 1889.

28. elokuuta 1903, Arafon juhlallisuuksien aikana, hän debytoi ohjaajana Belisario Garcissa Siliutona, nuorena miehenä, joka kuuluu tärkeään paikalliseen perheeseen ja joka nousi esiin huomattavana eufoniumina.

Don Belisarion vaiheessa ohjelmistoa uudistettiin merkittävästi, koska pasodoble-ominaisuuksiin ja kulkueisiin lisättiin tuollaisia tanssijoita, kuten mazurca, kettu, habanera, tango ja jotkut päärynäpalat, jotka olivat palanneet muuttoliikkeitä Kuubasta. Yhtye sai kunnollisen harjoitushuoneen talossa, joka sijaitsee La Libertad -kadulla (nykyinen kenraali Franco), jonka omistavat heidän veljensä Jos Garc Siliuto, henkilö, joka vaikutti suuresti ryhmän elämään ja joka oli presidentti sama.

1900-luvun alussa kaupungin ulkopuolella on jo toteutettu lukuisia tapahtumia. Se erottuu ennen kaikkea osallistumisestaan kuninkaan Alfonso XIII: n vastaanottoon, kun hän saapui Santa Cruziin 26. maaliskuuta 1906 ja jolle nimen 'mereci erikoisuus erotti nimen ...


Santa Cecilian juhlan, todennäköisesti vuonna 1910, viettämisen aikana ryhmän eri osien välillä oli erimielisyyksiä, jotka johtivat Belisario Garc Siliuton eroon johtajana.

Mutta epäilemättä 'Numancia ', ilman vakiintunutta johtajaa, oli käymässä läpi kriittisiä hetkiä. Kun johtoryhmät ottivat yhteyttä eivätkä pystyneet toimimaan, ensimmäinen pormestari Tomas de Mesa päätti välittää asiasta. Hän pyysi Arnaya, joka oli kuluttajantarkastaja Santa Cruz de Teneriffan kunnassa, pyytämään pormestariaan antamaan hänelle viisitoista päivää lomaa testien valmisteluun. Arnay tuli Arafoon ja bändi pystyi soittamaan 28. ja 29. elokuuta. Pian sen jälkeen Belisario Garc a Siliuto liittyi sen eteen taas.

Heinäkuuhun 1916 mennessä ryhmä nimettiin uudelleen nimellä 'Nivaria ', kun katsotaan, että Teneriffan saari oli parhaiten edustettuna, ja vuoteen 1917 mennessä ne uudistivat yhtenäisyytensä.


-Eduardo Pedro Garc - Rodr guez MENCEYATIT, KANTONIT, GUANARTEMATOS JA NYKYISET KANARAN KUNNALLISET KUNNALLISET KUNNOSTEET. Luku VI V (I). CHINECH MENCEYATS (TENERIFE) .-

-Octavio Rodr guez Delgadon blogi. 'DON ANTONIO CURBELO RODR GUEZ (1929-2014) ' 'DON MARIO MARRERO FARI A (1923-2015) ' 'DON NELSON RODR GUEZ FARI A (1926-2014) ' 'DON TOM -1924) ' http://blog.octaviordelgado.es/

-VV AA: Arafon kaupungin historiallisen keskustan perintö, lopullinen maisteriohjelma rakennetun perinnön kunnostamisessa, CICOP, 2004.


Descripción Documento Descargar Documento
DON ANTONIO CURBELO RODRÍGUEZ (1929-2014)
DON MARIO MARRERO FARIÑA (1923-2015)
DON NELSON RODRÍGUEZ FARIÑA (1926-2014)
DON TOMÁS DE MESA PÉREZ (1861-1924)
Ficha Informativa ICON (Centro de Conservación y Restauración del Patrimonio, Fundación CICOP).

No existe/n Bien/es Relacionado/s