AYUNTAMIENTO DE LA VILLA DE ARAFO

Villa de Arafo
- Arquitectura Civil y Doméstica. Arquitectura Civil -
Denna byggnad ligger i omgivningen på det nuvarande torget San Juan Degollado, och i slutet av Mario Marrero Fari en gata, huvudentrén för kommunen, vars ursprungliga bosättning historiskt beror på förflyttningen av Arafos befolkning efter 1705 av Sands vulkan till detta område, där den primitiva hermitage tillägnad San Juan Bautista Degollado befann sig, som uppfördes mellan 1672 och 1690, senare att förklaras som en församling i slutet av 1600-talet och vara början av den civila segregeringen av Candelaria. Gruppera i den nuvarande miljön kommunens största civila byggnader.

Rådhusets högkvarter hade inte en fast plats förrän nästan slutet av 1800-talet, där plenarsessionerna började i San Juan Degollados kyrka, eftersom det var den största offentliga byggnaden.

År 1935 godkändes byggandet av en byggnad som var platsen för stadshuset med ett förslag från borgmästaren D. Luis Marrero, ett projekt som med början av inbördeskriget förlamades detta projekt.

Denna konstruktion började byggas 1930, som en grundskola, tills 1943 började rådhuset använda en del av dessa anläggningar. Därefter, och med tanke på behovet av mer utrymme, görs en andra våning designad av arkitekten F lix S ez Marrero på 50-talet, vilket möjliggör rum för kommunala musikband. På sjuttiotalet upphör det att användas som skola och senare, på grund av ökningen av rådhuskontoren, användes det utrymme som banden använde av rådhuset.Ayuntamiento de la Villa de Arafo

Byggnad gjord i hörnet, anpassning till landets orografi, vilket ger det en icke-regelbunden polygonal frontispiece.
Det upptar hela blockets bredd, med en rektangulär planlösning och två höjder, lämnar en källare i området Reverendo Proco D. Vicente Jorge Dorta Street, avslutad med ett platt tak.
Arrangemanget av öppningarna är beställt med en central central åtkomst, en sekundär bilaga och resten av växterna med avlånga rektangulära fönster.
Fasaderna avslutas med en rak gesimsen, som rinner genom den i sin helhet, från vilken borsten föddes, som fortsätter med dekorationen av falska pilaster som går genom hela fasaden.


Arafo MUNICIPALITY

AREA Historic Center

ADRESS Calle Almicar Gonz lez D a, n 1

UTM-KORDINATER

X 360,979,12

Och 3.135.713.12


-VV AA (1996). Resursguide för sydöstra Teneriffa. Sydöstra kulturföreningen på Teneriffa. Santa Cruz de Tenerife.
-Fari till Pestano, F .: En resa genom Arafos arkitektoniska och etnografiska arkitektoniska arv: dess tillgångar av kulturellt intresse och andra förslag till öppning.
-Fari till Pestano, F .: Arafos historia, Arafos stadshus. 2004.
-VV AA: Arv från den historiska stadskärnan i staden Arafo, Final Master's Project i rehabilitering av byggt arv , CICOP, 2004.
-Fari till Pestano, F .: Arafos historia genom dess borgmästare, 1798-1998. Arafo kommunfullmäktige, Cabildo de Tenerife, centrum för den kanariska populära kulturen. 1998.
-Excmo. Arafo stadshus. u201 Guide för turism '. Den berömda staden Arafo mars 2001
-Victor Servilio P rez. 'Afo. Retarzo Historia, profiler och profiler (urval av verk publicerade i pressen) '. Graficas Tenerife SA 1986
- Sydöstra kulturföreningen på Teneriffa. ' Guide till tillgångarna i sydväst om Teneriffa (Arafo, Arico, Candelaria, Fasnia, Gimar) ' . Sydöstra kulturföreningen på Teneriffa 1996.
-Octavio Rodr guez Delgado. 'rafo Religious Story ' . Den berömda staden Arafo 1995.
-Octavio Rodr guez Delgado: Arafos länkar till den Dominikanska klostret Candelaria. hacienda och kapellet i 'la farm of the friars ' [blog.octemptiondelgado.es]
-Koncejal till det spanska arvet från Hon. Arona stadshus. 'III Historia konferens på södra Teneriffa. Candelaria, Arafo, Gimar, Fasnia, Arico, Granadilla de Abona, San Miguel de Abona, Vilaflor, Arona, Adeje, Gu de de Isora, Santiago del Teide ' . Rådgivare för historiskt arv. Arona kommunfullmäktige, november 2013.
-Excmo. Arafo stadshus. www.arafo.es.
-Kanarin. Det kanariska folks röst . www.elcanario.net
...


Descripción Documento Descargar Documento
EMPLAZAMIENTO
SITUACIÓN

ESPACIOS URBANOS
Ayuntamiento de la Villa de Arafo Calle Mario Marrero Fariña - Cat:Calles