CONVENTO DE SANTO DOMINGO

TEGUISE
- Arquitectura Religiosa. Conventos -
Detta var klosterkyrkan i ordningen av Santo Domingo, en inneslutning som grundades i början av artonhundratalet från en kyrka som redan byggdes på sjuttonde århundradet. Hela fastigheten var en del av en donation från Gaspar Carrasco Rodr Guez-kaptenen, en granne till La Orotava, som hade avsedd olika fastigheter för detta ändamål. Konventionens godkännandedokument är den 10 februari 1725.

Vid den tiden utsträckte sig det konventionella området längs dess vänstra sida, nu omvandlat till stadshus, och det är nu möjligt att överväga några primitiva rester. Dess kyrka är idag en utställningshall och ställer fortfarande ut huvudaltertavlan i det ursprungliga templet, tillägnad vår fru av nåd. Vi har också haft glädje av vår fronta av rosenkrans altertavla som är stenhugger och mamposter sponsrad av den Dominikanska ordningen. Det har detta tempel, även om det är väldigt försämrat, det enda utbrottet med väggmålningar som kan ses i hela Lanzarote. Längst ner i det är en ossuary, unik för det kyrkliga arvet på ön, inuti ett tempel.Convento de Santo Domingo

VILLA DETEGUISE VEJLEDNING. Cabildo de Lanzarote historiska arvstjänst. 2003

Adress: A. Sebastian n Hern ndez Gutierrez y Mar till Antonia Perera Betancort

Utkast: Francisca Mar till Perera Betancort, Guacimara Batista Rivero, Mar till Antonia Perera Betancort och A.Sebasti n Hern ndez Guti rrez.

Fotografi: Jos Farray, V deo Humer, Fotografiska fonden för det historiska arkivet för Teguise och den historiska arvstjänsten i Cabildo de Lanzarote.Convento de Santo Domingo

Den har två fartyg, den viktigaste har dimensioner på 36 kvadratmeter med 8 meter bred och har fem steg för att klättra upp altaret. Det är separerat från sidan lite mindre, med fyra halvcirkelformade valv, från galopp till rött och svart.

I fasaden på den ädla sammansättningen skiljer sig två stora dörrar och ett glasfönster ut. Symbolerna för den Dominikanska ordningen visas i rött på höger dörr. Dörrarna är en halv punkt och är inramade med en tång. Båda dörrarna är dubbla med ramar. Fasaden på sidoskivan är rak och kvadratisk.

Taket är av gaveltak i fartygen och fyra vatten i kapellerna. Det grundläggande stenkapellet fäst vid sin högra sida förlorade sina tak under 1800-talet.

Inuti är det värt att nämna det artonde århundradet.

1956 enades de kommunala myndigheterna om att genomföra en serie ombyggnader av den, som redan var avsedd för rådhus och offentliga skolor. En gång färdigställda byggnaden presenterade ett platt takformat tak. Väggarna är gjorda av stensten, fasad med en snidad täckning med en halvcirkelformad båge av röd tuff och en träbalustrad.Convento de Santo Domingo
Descripción Documento Descargar Documento
No existe/n Documento/s para este Bien

No existe/n Bien/es Relacionado/s