CONVENTO DE SAN FRANCISCO

TEGUISE
- Arquitectura Religiosa. Conventos -
Vi har lämnat kyrkan i den franciskanska klostret Teguise, ett tempel som var tillägnad Our Lady of Miraflores. Institutionen grundades av Gonzalo Argote de Molina och ville genomföra ett testamentarklausul från 1534 av Sancho de Herrera, Se eller de Lanzarote. Sanchos vilja var att bygga ett kloster i Famara, en plats som under 1500-talet var glest bebodd, en kustpunkt och därför farlig på grund av försvarslösa tillstånd inför de många fyrverkerier som kom till ön från norr. Afrika, främst.

1588 beordrade Gonzalo Argote byggandet av det religiösa komplexet, vilket gjorde det till det första klostret som byggdes på ön Lanzarote och passerade hans kyrka, och fungerade som en parochial för att vara ett militärt mål och det sista av flera plundring och bränder.


VILLA DETEGUISE VEJLEDNING. Cabildo de Lanzarote historiska arvstjänst. 2003

Adress: A. Sebastian n Hern ndez Gutierrez y Mar till Antonia Perera Betancort

Utkast: Francisca Mar till Perera Betancort, Guacimara Batista Rivero, Mar till Antonia Perera Betancort och A.Sebasti n Hern ndez Guti rrez.

Fotografi: Jos Farray, V deo Humer, Fotografiska fonden för det historiska arkivet för Teguise och den historiska arvstjänsten i Cabildo de Lanzarote.Convento de San Francisco

Sakraluppsättningen bestod av två kroppar. Kyrkan och de monakala beroenden. Så till vänster om inneslutningen var det konventionella området där frigörerna bor. Utrymme som efter konfiskationen av första hälften av det nittonhundratalet passerade i privata händer, vilket lämnade några rester av den primitiva klostret.

För närvarande kvarstår kyrkan, tillsammans med den tidigare Dominikanska klosterkyrkan, den viktigaste uppsättningen av lera tak i Lanzarote. Platsen har nu omvandlats till Museum of Sacred Art och behåller viktiga ursprungliga element som barocka altarstycken tillägnad Our Lady of Miraflores, San Antonio de Padua och Our Lady of the Immaculate Conception, den senare av tre galopp till vilka de bevaras i Lanzarote. Museet erbjuder ett viktigt urval av det historiska och konstnärliga arvets representant för modern tidsålder av Lanzarote.

Huvudfasaden består av en stor dörr i mittläge och övre område, avsedd för takfönster. Dörr med galoppbiskopen och på detta en spiral på varje sida och en nisch i mitten. Dörrens båge är en halv punkt.

I den mindre bågen upprepas samma komposition, med samma halvcirkelformade båge men utan biskop, med övre fönster. Dörrarna är tillverkade av ramar och dubbla ark.


Descripción Documento Descargar Documento
No existe/n Documento/s para este Bien

No existe/n Bien/es Relacionado/s