CASA DEL MÉDICO

TEGUISE
- Arquitectura Pública. General -
Det upptar en del av den primära solenergi som sträcker sig till Plaza de San Francisco. Den 18 juli 1954 invigdes Teguise Medical House. Byggnaden byggdes med medel från inrikesministeriet. Socialt arbete i falanxen och bidraget från Cabildo de Lanzarote. Tack vare detta var det möjligt att bygga en byggnad som räknade utöver rummen i ett hus med plats för provisorisk installation av sjuka människor, sanitetsutrymme, akututrustning, laboratorium och kontor.

Fastigheten representerar det märke som lämnats av den Francoistiska arkitekturen i Teguise, eftersom dess projekt följde modellen av det som har kallats arkitekturen för den ekonomiska ledningen, eftersom det är detta militära organ som främjade utrustningen för sjön skärgård som svar på öde n kvar efter det spanska inbördeskriget. Det är för närvarande huvudkontoret för Association of the Third Age and the Women's Office.

För närvarande upptar faciliteterna i Teguises kommunradioCasa del Médico

VILLA DETEGUISE VEJLEDNING. Cabildo de Lanzarote historiska arvstjänst. 2003

Adress: A. Sebastian n Hern ndez Gutierrez y Mar till Antonia Perera Betancort

Utkast: Francisca Mar till Perera Betancort, Guacimara Batista Rivero, Mar till Antonia Perera Betancort och A.Sebasti n Hern ndez Guti rrez.

Fotografi: Jos Farray, V deo Humer, Fotografiska fonden för det historiska arkivet för Teguise och den historiska arvstjänsten i Cabildo de Lanzarote.Casa del Médico
Descripción Documento Descargar Documento
No existe/n Documento/s para este Bien

No existe/n Bien/es Relacionado/s