CASA DE LA CULTURA

TEGUISE
- Arquitectura Doméstica. La Casa Urbana -
Traditionellt hus i orientalisk stil byggd i mitten av 1700-talet och renoverat under 1800-talet. Den har två våningar med platt taköverdrag. Denna fastighet var ursprungligen strukturerad från två gårdar, en central och den andra belägen på baksidan, båda innehållande motsvarande behållare som definierar det inhemska utrymmet för ett traditionellt enfamiljshus i samband med La Villa de Teguise och från Lanzarote.

Fastigheten omvandlades till en omvårdnadsskola, en undervisningsinstitution som är akademiskt kopplad till universitetet i Las Palmas de Gran Canaria och huvudkontoret för det nämnda universitetet.

Det är för närvarande House of Culture of the Hon. Teguise rådhusCasa de la Cultura

VILLA DETEGUISE VEJLEDNING. Cabildo de Lanzarote historiska arvstjänst. 2003

Adress: A. Sebastian n Hern ndez Gutierrez y Mar till Antonia Perera Betancort

Utkast: Francisca Mar till Perera Betancort, Guacimara Batista Rivero, Mar till Antonia Perera Betancort och A.Sebasti n Hern ndez Guti rrez.

Fotografi: Jos Farray, V deo Humer, Fotografiska fonden för det historiska arkivet för Teguise och den historiska arvstjänsten i Cabildo de Lanzarote.Casa de la Cultura

Denna byggnad bör framhävas, främst, sin kraftfulla volym, men också arbetet som snickare och skåpstillverkare applicerar på inre belysningselement, såsom trappan initierad under en halvcirkelformad båge och täckt av ett vackert lera burktak , taket på Mudejar-linjen eller de eleganta fönstren och ytterdörren till dubbla fyrkantsblad som presenterar en av platsens mest karakteristiska byggnader.

Mellanstor hus med två uteplatser, en ligger i ett centralt läge och det andra på baksidan av tomten. Både med reservoarer för uppsamling av regnvatten, med b-kanter av galopp a och väggar täckta med stenblock för att förhindra läckage.

De bärande väggarna är skiktade med tre lagerfönster upptill och två i botten med ett plant tak.Casa de la Cultura
Descripción Documento Descargar Documento
No existe/n Documento/s para este Bien

No existe/n Bien/es Relacionado/s