CASA SPÍNOLA

TEGUISE
- Arquitectura Doméstica. La Casa Urbana -
Det var en gammal egendom i den Dominikanska ordningen som såldes till familjen Sp nola. Här bodde några framstående medlemmar i Sp nola-klanen, vi minns i detta avseende skulptören Francisco Sp nola, målarna Francisca och Mar till Rosa Sp nola, författaren Dominga Sp nola, systrarna Esperanza och Manuela Sp nola Ram rez eller författaren Leandro Sp nola Perdomo, som huset var en inspirationskälla för många av hans oförglömliga tullsidor.


VILLA DETEGUISE VEJLEDNING. Cabildo de Lanzarote historiska arvstjänst. 2003

Adress: A. Sebastian n Hern ndez Gutierrez y Mar till Antonia Perera Betancort

Utkast: Francisca Mar till Perera Betancort, Guacimara Batista Rivero, Mar till Antonia Perera Betancort och A.Sebasti n Hern ndez Guti rrez.

Fotografi: Jos Farray, V deo Humer, Fotografiska fonden för det historiska arkivet för Teguise och den historiska arvstjänsten i Cabildo de Lanzarote.Casa Spínola

Huset är uppbyggt på två plan och lämnar en central innergård som ett kompositioncentrum där också en viktig balkong installerades och bildade ett galleri. På sin högra sida har herrgården en stor trädgård som sedan omvandlades till ett sport- och rekreationsområde på begäran av kommunfullmäktige.

Det kännetecknas av sitt dubbla L-golv med sin innergård, en av de vackraste i Teguise. Uteplatsen utgör den centrala kärnan runt vilken marken och de övre våningarna är fördelade. Tillgång till den görs direkt genom hallen. Den har en cistern sniden i sten och täckt av en träborr. För att vara ett tvåvåningshus placeras horisontella balkar med stöd av fotar, på vilka en organisation av balkonger och trappor är byggd.

På bottenvåningen finns en dörr och två fönster, på höga golvet fyra fönster med hörn, hörnen är gjorda av sten, det platta taket och stenen i sten.Casa Spínola
Descripción Documento Descargar Documento
No existe/n Documento/s para este Bien

No existe/n Bien/es Relacionado/s